“GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ YARIŞIYOR” ÖZEL SANKO ORTAOKULU TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

“GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ YARIŞIYOR” ÖZEL SANKO ORTAOKULU TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU
Özel SANKO Ortaokulu, ODTÜ Geliştirme Vakfı Okullarının Orta Doğu Teknik Üniversitesinde düzenlediği 2’inci Ulusal "Geleceğin Mühendisleri Yarışıyor" yarışmasında Türkiye birincisi oldu.

Türkiye genelinden ortaokul öğrencilerinin takım olarak katıldığı yarışma, bugün (29 Nisan 2017) Ankara'da düzenlendi.

sanko-ortaokulu-2inci-ulusal-_gelecegin-muhendisleri-yarisiyor_-yarismasinda-turkiye-birincisi-oldu-(1).jpg

Özel SANKO Ortaokulu öğrencilerinden Arda Karayılan, Fuat Şimşek ve Mukaddes Miray Mavi, Rehber Öğretmenleri Fatih Mehmet Günaydın ve Gülnur Karslıgil Ergin eşliğinde "Hızı Aşma Yoldan Çıkma" isimli projeyle yarışarak Gaziantep'e Türkiye birinciliğini getirdiler.

sanko-ortaokulu-2inci-ulusal-_gelecegin-muhendisleri-yarisiyor_-yarismasinda-turkiye-birincisi-oldu-(2).jpg

"Hızı Aşma Yoldan Çıkma" isimli projede, aralarında belli biruzaklıkve belli biryükseklikfarkıolanikinoktaarasına her birininuzunluğu 1 m olan 12 doğrusalparçaile biryolinşaederek, birvoleyboltopunun, yollatemasıhiçkesilmeden, başlangıçilebitişarasını 10 saniyedegeçebilmesi amaçlanıyor.

sanko-ortaokulu-2inci-ulusal-_gelecegin-muhendisleri-yarisiyor_-yarismasinda-turkiye-birincisi-oldu-(3).jpg

Uzunluğu ve yüksekliği dikkate alındığında 1200 kombinasyonu olan yarışmanın finaline kalan 4 okul takımı arasından Özel SANKO Ortaokulu takımı yarışmayı tamamlayan tek takım oldu ve birincilik ödülü olarak 1.200 TL değerinde hediye çekini kazandı.

sanko-ortaokulu-2inci-ulusal-_gelecegin-muhendisleri-yarisiyor_-yarismasinda-turkiye-birincisi-oldu-(4).jpg

Özel SANKO Ortaokul Müdürü Uğur Çekici, öğrencilerinin böylesine güzel bir başarıya imza atmalarının gururunu yaşadıklarını belirterek, öğrencilerini ve öğretmenlerini kutladı, başarılarının devamını diledi.

sanko-ortaokulu-2inci-ulusal-_gelecegin-muhendisleri-yarisiyor_-yarismasinda-turkiye-birincisi-oldu-(5).jpgsanko-ortaokulu-2inci-ulusal-_gelecegin-muhendisleri-yarisiyor_-yarismasinda-turkiye-birincisi-oldu-(6).jpgsanko-ortaokulu-2inci-ulusal-_gelecegin-muhendisleri-yarisiyor_-yarismasinda-turkiye-birincisi-oldu-(7).jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.