“Gelecek Özel Sektörde”

“Gelecek Özel Sektörde”
LTS Teknoloji Grup Başkanı Talat Sam, yıllardır devlet kapısının “tek seçenek” olduğu gibi bir algı oluşturulduğunun altını çizerek, gençlerden "devlet kapısını" unutmalarını, "ülkenin geleceği olan" özel sektöre yönelmelerini istedi.

- LTS Teknoloji Grup Başkanı Talat Sam, yıllardır devlet kapısının “tek seçenek” olduğu gibi bir algı oluşturulduğunun altını çizerek, gençlerden "devlet kapısını" unutmalarını, "ülkenin geleceği olan" özel sektöre yönelmelerini istedi.

LTS Teknoloji Grup Başkanı Talat Sam, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin düzenlediği Kariyer Günleri’nde üniversite öğrencileriyle bir araya geldi, özel sektör ve girişimcilik hakkında bilgiler verdi.

İş hayatında kendini geliştirmenin en önemli unsur olduğunu kaydeden Talat Sam, hem kamu sektöründe hem de özel sektörde gelişime açık kişilerin çok daha şanslı olduklarını belirtti. Sam, “Yıllardır devlet kapısı tek seçenekmiş gibi bir algı yaratıldı. Oysa gelecek özel sektörde. Özel sektörde kendini geliştiren gençler için, profesyonel iş hayatında kapılar sonuna kadar açılır” dedi.

Talat Sam, gençleri aldıkları kaliteli eğitim, her geçen yıl daha da gelişen teknolojinin getirdiği nimetler, ülke ekonomik refah düzeyinin gelişmesi gibi nedenlerle çok daha iyi geleceğin beklediğini anlatarak, şunları söyledi:

"Bu donanım ve mevcut şartlar geleceğe güvenle bakmanızı sağlasın. Devlete kapıyı atayım, geleceğim garanti olsun anlayışı artık çok gerilerde kaldı. Tam aksine kamu sektöründe çoğu zaman gençlerin umutlarının kırıldığını görüyoruz. Kamu sektörünü seçen gençler, oldukça zorlu süreçlerle karşı karşıya kalıyorlar. Üstelik kimi zaman bu zorluklar onları yıldırabiliyor ve hayallerinden vazgeçirebiliyor. Gençlere adeta erken emeklilik yolunu gözlemeleri aşılanıyor. Bence artık devlet kapısını unutun."

NE KADAR RİSK O KADAR PARA

Başarıyı yakalamanın yolunun risk almaktan geçtiğini belirten Talat Sam, “Bir simitçi simidini satamazsa para kazanamaz ve elindeki simitler bayatlar. Yani günümüzde simitçinin bile aldığı bir risk var. Ne kadar çok risk alırsanız o kadar çok para kazanırsınız” dedi.

Talat Sam, yabancı dil bilmenin özellikle uluslararası ticarette büyük önem taşıdığını, iş hayatının olmazsa olmazlarından olduğunu dile getirerek, iş dünyasının işe alımlarda dünyaya bakış açısı, mezun olunan okulun altyapısı gibi konuların yanı sıra yabancı dile de çok fazla önem verdiğini vurguladı.

"İŞİNİZİ SEVİN, RUHUNUZU KATIN"

Her ne iş olursa olsun, kişilerin işlerini severek yapmaları gerektiğini söyleyen Talat Sam, yapılan işe ruhun katılması gerektiğinin altını çizdi. Sam, şöyle devam etti:

“Bir insan yaptığı işi sevmeli ve o işe saygı duymalı. Ancak böylelikle başarıyı yakalayabilir. Risk almalı ve asla yılmamalı. Ben çok çalışarak ve risk alarak bugünlere geldim. Eğer büyük hedefleriniz varsa ve çok para kazanmak istiyorsanız özel sektör tam size göre. Çok çalışırsanız karşılığını fazlasıyla alırsınız. Yeter ki bıkmadan, usanmadan hayallerinizin peşinden koşun.”

“GELECEK ÖZEL SEKTÖRDE”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.