Geleneksel Çocuk Oyunları Küçükçekmece’de Yaşatılıyor

Geleneksel Çocuk Oyunları Küçükçekmece’de Yaşatılıyor
Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri, Türk kültürünün milli ve manevi değerleri içerisinde yer alan geleneksel çocuk oyunlarına, hazırladığı “Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi”yle sahip çıkıyor.Yetişk...

Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri, Türk kültürünün milli ve manevi değerleri içerisinde yer alan geleneksel çocuk oyunlarına, hazırladığı “Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi”yle sahip çıkıyor.

Yetişkinlerin yakından bildiği ancak çocukların bilmediği mendil kapmaca, yumurta yarışı, üç taş, dokuz taş, saklambaç, sandalye kapmaca gibi oyunlar Küçükçekmece’de yaşatılıyor. Değerler eğitimi ile değerlerini bilen, sahiplenen ve uygulayan bireyler yetiştirmek isteyen Bilgi Evleri, Geleneksel Çocuk Oyunları Kulübü ile çocuk oyunları projesinin ilk basamağını oluşturdu. Kültürümüzün önemli bir parçası olan fakat günümüzde unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını, çocuklara yeniden öğreterek, gelecek kuşaklara aktarılmasını hedefleyen Bilgi Evleri, bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Çocuk Sokağı’nın da açılışını gerçekleştirdi. Yaz tatilinde çocuklara kendi kültürlerini unutturmamak adına hayata geçirilen proje kapsamında açılan bu sokakta, Mendil Kapmaca, Sandalye Kapmaca, Yumurta Yarışı, Birdir Bir, İstop, Yakartop, Üç Taş, Dokuz taş, Saklambaç, Yakar Top, Ebe- Sobe, Körebe gibi oyunları oynayarak, keyifli bir tatil geçiren öğrenciler de mutluluklarını dile getirdi.

KÜÇÜKÇEKMECE’DE ÇOCUKLAR BİLGİSAYARA MAHKUM OLMUYOR

Hızla ilerleyen teknolojik gelişmelerle bilgisayara mahkum olmuş, kendilerine oyun oynayacak alan bulamayan, teknolojinin aldatıcı cazibesine yenik düşen çocukları böylece yeniden hayatın içine çekmeyi amaçlayan bilgi evleri, günümüzde çocukların en yakın arkadaşı olan ruhsuz ve soğuk bilgisayar ekranlarından uzaklaştırıyor.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, yaz tatilinden keyif almak isteyen çocuklara çağrıda bulunarak, “Tüm çocuklarımızı Geleneksel Çocuk Oyunlarının oynandığı Çocuk Sokağı ve Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri’ne bekliyoruz” diye konuştu.

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ BİLGİ EVLERİ, TÜRK KÜLTÜRÜNÜN MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİ İÇERİSİNDE YER ALAN GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARINA, HAZIRLADIĞI “GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI PROJESİ”YLE SAHİP ÇIKIYOR.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.