Geleneksel Çocuk Oyunlarının 4. Ayağı Kahramanmaraş

Geleneksel Çocuk Oyunlarının 4. Ayağı Kahramanmaraş
Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Türkiye’nin 7 bölgesinde gerçekleşecek olan Geleneksel çocuk oyunları Kahramanmaraş'a geliyor.

Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Türkiye’nin 7 bölgesinde gerçekleşecek olan Geleneksel çocuk oyunları projesinin dördüncü ayağı, 25 Ekim Cumartesi Saat 11.00’de Kahramanmaraş Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilecek. 

  İdareci ve Bürokratlar Birliği tarafından hazırlanan ve çocukların zararlı alışkanlık edinmelerine karşı farkındalık oluşturmayı amaçlayan proje aynı zamanda modern dönemin çocuklarının yalnızlığına karşı da bir çözüm oluşturmayı amaçlıyor.

  Derneklerinin ilk projesi olduğunu belirten idareci ve Bürokratlar Birliği başkanı Yücel Can, projedeki çocuk oyunları etkinliklerinin Manisa,Elazığ ve Niğde’den sonra Kahramanmaraş ayağının  ayrı bir önem taşıdığına dikkat çekerek şunları söyledi:

  “İstiklal Savaşında Kahramanmaraş’ın verdiği mücadele Anadolu’da tarihin akışını değiştirmiş adeta direnişin varoluşun  ve düşmana karşı başkaldırının simgesi olmuştur. Bu zaferi yazmış bir milletin çocukları dönemin modern dünyanın tuzağı internet bağımlılığına ve yanlızlığa esir düşmek üzeredir. Bu bağlamda Çocuk ve gençlerin kafalarındaki “Oyun” olgusundan hareket ederek büyük bir ihtiyacı karşılamayı amaçlayan projemiz aslında Çocuklarımızın kişiliklerinin gelişiminde, boş zamanlarını etkili bir şekilde geçirmesinde ve aynı zamanda geçmişi ile güçlü bir bağlantı kurmasında katkı sağlayacaktır. Amacımız adeta evinde yalnızlığa hapsedilen, sokağın risklerine maruz kalan, internetin esiri ve bağımlısı olan çocuklarımızı bu olumsuz ortamlardan kurtararak sağlıklı bir nesil yetişmesine katkıda bulunarak aynı zamanda oyunlar vesilesi ile kendini geliştirerek zamanla unutulmaya yüz tutan oyunları bugüne ve gelecek nesillere aktararak yaşatılmasına vesile olmaktır.”

  Gençlerin enerjilerini doğru alanlara kanalize ederek ülkenin dört bir yanındaki çocuklarla tanışma fırsatı da yakalayacaklarını belirten İdareci ve Bürokratlar Birliği başkanı Yücel Can Sütçü İmam’ın torunlarını bu 25 Ekim Cumartesi 11’00 de bu etkinliğe beklediklerini belirtti.

1-103.jpg

2-090.jpg

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.