Geleneksel Yemek Yarışması 7 Mart’ta

Geleneksel Yemek Yarışması 7 Mart’ta
Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, her yıl geleneksel olarak düzenlenen yemek yarışmasının 7 Mart’ta yapılacağını söyleyerek, "Amacımız, Kayseri’nin kültürüne katkı sağlamaktır" dedi.İl Kültür ve T...

Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, her yıl geleneksel olarak düzenlenen yemek yarışmasının 7 Mart’ta yapılacağını söyleyerek, "Amacımız, Kayseri’nin kültürüne katkı sağlamaktır" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, her yıl geleneksel olarak düzenlenen yemek yarışmasının 7 Mart’ta yapılacağını açıkladı. Düzenlediği basın toplantısı ile yarışma hakkında bilgiler veren Taymuş, "Bilindiği gibi Kayseri, bir vizyon şehridir ve kültürünü koruyan şehir diye övünüyoruz. Kültürel değerler deyince, Kayseri’nin bir yaşam tarzıdır. Bu kültürel varlıklar içerisinde çok önemli saydığımız Kayseri yemekleri ve Kayseri mutfağıdır. Kayseri’nin yemeklerini yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için her yıl yöresel yemek yarışmaları düzenliyoruz. Bu yılda, değerli Kayseri valimizin himayelerinde Kültür Bakanlığımızın, Büyükşehir Belediyemizin, Ticaret Odamızın ve Kayseri Aşçılar Derneğimizin katkıları ile 7 Mart’ta Kayseri’ye has yöresel yemeklerimizin yarışmasını düzenliyoruz. Bilindiği gibi son yıllarda artık insanlar misafirlerini evde ağırlamıyor. Dışarıda ağırlamaya başladılar ve yeni nesil gençler yöresel yemeklerimizi yapmaz oldular. Bu yarışmalarda ki amaç, kendimize has olan Kayseri mutfağını ve lezzetlerini yaşatmak amacıyla ve yeni nesillere bu yemeklerimizi taşıma misyonunu yüklemek ve ayrıca turizm işletmelerinde en az 1 kaç yemeğin bulundurulmasını amaç ediyoruz. Kayseri Valimiz bu kültür çalışmalarına özel önem veriyor ve onun himayelerinde inşallah 7 Mart’ta bu yarışmayı gerçekleştireceğiz. Özellikle hanımefendilerden isteğimiz, bu maharetlerini ve yeteneklerini Kayseri yemekleri üzerinde deneyerek bu yarışmaya katılsınlar" ifadelerini kullandı.

Yarışma için 6 Mart’a kadar kayıtların devam ettiğini söyleyen Taymuş, "Hanımefendiler Kültür Müdürlüğü’müzde oluşturduğumuz birime müracaat ederek katılacakları yemeği bildirerek yarışmaya katılabilirler. Yemekler ana yemek, börek ve hamur işleri dalında ve tatlılar dalında gerçekleşecektir. Bu alanda bilgi sahibi olan jüriler oluşturulacak ve jüri üyelerimiz bu yemekleri değerlendirecektir. Dereceye girenlere ise, her kategorinin birincilerine 4 çeyrek altın, 2’incilere 2 çeyrek altın ve 3’üncülere ise 1 çeyrek altın hediye verilecektir. Amacımız, katılımın yoğun olması ve ev hanımlarının özellikle bu yemek dalında kendine güvenen ve maharetli olan insanlarımızın bu yarışmaya katılarak kültürümüze katkı sağlamalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.