Gelibolu Ve Avustralya’yı Sardalya Birleştirdi

Gelibolu Ve Avustralya’yı Sardalya Birleştirdi
Çanakkale’de, Selahattin Kemerli Konserve Fabrikası, Gelibolu ve Avustralya’yı ‘sardalya’da birleştirdi. Fabrika, Çanakkale Kara Savaşları’nın 100. yılına özel sardalya konservesi üreterek piyasaya su...

Çanakkale’de, Selahattin Kemerli Konserve Fabrikası, Gelibolu ve Avustralya’yı ‘sardalya’da birleştirdi. Fabrika, Çanakkale Kara Savaşları’nın 100. yılına özel sardalya konservesi üreterek piyasaya sundu.

Selahattin Kemerli Konserve’nin sahibi Aygül Kemerli, “100. Yılda Gelibolu ve Avustralya’yı sardalya da birleştirdik. Geçmişi yaşattık” dedi.

Kemerli, 1. Dünya Savaşında talebi karşılamak için Avustralya bölgesinde kurulan fabrikalarda 1,4 milyon sardalya konservesi üretilmesi ve bunun askerlere savaşta yiyecek olarak verilmesinden yola çıkarak özel bir ürün hazırladıklarını söyledi. Kemerli, “Savaşın enkazlarında sedye parçaları, sigara kutuları ve sardalya konservesi kutuları bulunmuştur. Ateşkes zamanı ölen askerlerin gömülmesinde müttefik kuvvetlerinin konserve sığır eti, sardalya, bisküvi hediye etmelerine karşılık, Türk askerleri ipe geçirilmiş incir ve tütün ikram ederdi. Biz bu duygular ile Gelibolu’da kendi işletmemizde özel 100. yıl ürünü ürettik. Kısacası Gelibolu ve Avustralya’yı sardalya ile birleştirdik. Şu an ürünümüz marketlerde satışa sunuldu“ diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.