Gelibolu’da Bin 300 Adet Yeni Mezar Yeri

Gelibolu’da Bin 300 Adet Yeni Mezar Yeri
Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde, Alaeddin Kalfa Mezarlığı’nın içinde bulunan 9 bin m2’lik alanda cenaze hizmetlerinin daha sağlıklı bir şekilde verilmesi için parselasyon yaptırıldı. Çalışmalarla birlikte bin 300 adet yeni mezar yeri oluşturuldu.

- Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde, Alaeddin Kalfa Mezarlığı’nın içinde bulunan 9 bin m2’lik alanda cenaze hizmetlerinin daha sağlıklı bir şekilde verilmesi için parselasyon yaptırıldı. Çalışmalarla birlikte bin 300 adet yeni mezar yeri oluşturuldu.

Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Gelibolu’nun tek şehir mezarlığı olan Alaeddin Kalfa Mezarlığı’nın içinde bulunan 9 bin metrekarelik alanda parselasyon çalışması yaptırarak bin 300 adet yeni mezar yerinin oluşturulduğunu bildirdi. Başkan Özacar, “Çevre düzenleme çalışmaları ile gasilhanenin revize edilmesinin ardından sahipsiz mezar taşlarının bir bölgede toplanıldığı Alaeddin Kalfa Mezarlığı’nda, mevcut tüm mezarlara numarataj çalışması yapılarak mezarlık bilgi sistemi oluşturuluyor. Yeni açılan bölgede tesviye ve kot alma çalışmaları tamamlandı. Alaeddin Kalfa Mezarlığı’nın çevre duvarları da orijinalliğini kaybetmeden onarılacak. Cenaze hizmetlerinin daha sağlıklı bir şekilde verilmesi için çevre düzenleme çalışmaları da devam edecek” dedi.

GELİBOLU’DA BİN 300 ADET YENİ MEZAR YERİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.