Genç judoculardan Prag’da 7 madalya

Genç judoculardan Prag’da 7 madalya
Eylül ayında İspanya'nın Malaga şehrinde yapılacak Gençler Avrupa Şampiyonası'nın hazırlıklarını sürdüren Judo Genç Milli Takımı, Çek Cumhuriyeti'nin...

Eylül ayında İspanya'nın Malaga şehrinde yapılacak Gençler Avrupa Şampiyonası'nın hazırlıklarını sürdüren Judo Genç Milli Takımı, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da bugün başlayan Avrupa Kupası'nda yedi madalya kazandı.

35 ülkeden 391 sporcunun yarıştığı iki günlük kupanın ilk gününde iki altın, iki gümüş ve üç bronz madalya kazanan Türkiye, madalya sıralamasında 34 ülkeyi geçerek ilk sırayı aldı.

Prag'daki Avrupa Kupası'nda Türkiye'nin altın madalyaları 57 kiloda İlayda Seyis ve 66 kiloda Bilal Çiloğlu'ndan geldi. İlayda, sıkletinde ilk maçında Slovak rakibini yendikten sonra üç Alman judocuyu devirip finale ulaştı. Finalde Belaruslu Ulyana Minenkova'yı mağlup eden İlayda, kürsünün en üst basamağına çıktı. 66 kiloda Bilal Çiloğlu ise sırasıyla Alman, İsviçreli, Avusturyalı, Moldovalı ve Ukraynalı rakiplerini yendikten sonra finalde Belaruslu Dzmitry Minkou'yu da geçip, şampiyon oldu.

48 ve 52 kilolarda ise podyumda iki milli sporcu yer aldı. 48 kiloda gümüş madalya Gül Kader Şentürk'e, bronz madalya Şehnaz Güz'e gitti. 52 kiloda ise İrem Korkmaz gümüş, Merve Taş bronz madalya aldı. Türkiye'nin diğer bronz madalyası 44 kiloda Çiçek Akyüz ile geldi. Prag'daki Gençler Avrupa Kupası, yarın kızlarda ve erkeklerde dörder sıklette yapılacak maçlarla sona erecek.

Genç judoculardan Prag’da 7 madalya

Genç judoculardan Prag’da 7 madalya

Genç judoculardan Prag’da 7 madalya

Genç judoculardan Prag’da 7 madalya

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.