Genç Kaşifler Treni Edirne’den Yola Çıktı

Genç Kaşifler Treni Edirne’den Yola Çıktı
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gençlere tarih bilinci aşılanması ve Osmanlı coğrafyasının tanıtılması amacıyla hayata geçirdiği Genç Kaşifler Treni, Edirne’den hareket etti.

- Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gençlere tarih bilinci aşılanması ve Osmanlı coğrafyasının tanıtılması amacıyla hayata geçirdiği Genç Kaşifler Treni, Edirne’den hareket etti.

Gençlere tarih bilinci aşılanması ve Osmanlı coğrafyasının tanıtılması amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan Genç Kaşifler Treni, Edirne’den yola çıktı.

Osmanlı coğrafyasında yer alan Romanya'nın Bükreş, Macaristan'nın Budapeşte, Avusturya'nın Viyana, Hırvatistan'ın Zagreb, Bosna-Hersek'in Saraybosna, Sırbistan'ın Belgrad, Makendonya'nın Üsküp, Kosova'nın Priştine ve Yunanistan'ın Selanik kentlerine düzenlenecek olan seyahatlerden, 19-25 yaş grubundaki gençler faydalanabilecek.

118 öğrencinin yer aldığı Kaşifler Treni’ni Edirne Gar İstasyonu’ndan, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz ile Edirne Valisi Dursun Ali Şahin uğurladı.

“GENÇLERİMİZE BEREKETLİ YOLCULUKLAR DİLERİZ”

Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, yolcuğa çıkan gençlere bereketli ve keyifli yolculuklar dilerken, “Ecdadımızın tarihte ulaşmış olduğu yerleri gençlerimizin görmesini ve o topraklarda edindiği bilgilerden Türkiye’ye döndüğü zaman faydalanabilmelerini umut ediyoruz” dedi.

Üniversitelerde öğrenimlerini sürdüren ya da mezun olan gençleri uğurlayan Tren, 22 Ağustos-3 Eylül tarihlerinde erkek, 5 Eylül-17 Eylül tarihlerinde ise bayan misafirlerini ağırlayacak.

GENÇ KAŞİFLER TRENİ EDİRNE’DEN YOLA ÇIKTI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.