Genç Ressam Rh+artmagazine’den Derece Aldı

Genç Ressam Rh+artmagazine’den Derece Aldı
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi öğrencisi Olcay Yetiş “rh+artmagazine10. Uluslararası Yılın Genç Ressamı Yarışması”nda üçüncü oldu.

- İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi öğrencisi Olcay Yetiş “rh+artmagazine10. Uluslararası Yılın Genç Ressamı Yarışması”nda üçüncü oldu.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Plastik Sanatlar Yüksek Lisans öğrencisi Olcay Yetiş, rh+artmagazine10. Uluslararası Yılın Genç Ressamı Yarışmasında üçüncü oldu. Olcay Yetiş yarışmaya ‘Ütopya Atölyesi’ adlı yüksek lisans dersi kapsamında gerçekleştirdiği “Cümbür cemaat” temalı iki eseri ile katıldı.

Eserlerinin üretimi aşamasında Ütopya Atölyesi dersinde edindiği tecrübe, bilgi ve farkındalığın önemini dile getiren Olcay Yetiş politika kelimesinin Yunanca kökenli bir kelime olup çok yüzlülük, anlamına gelmekte olduğunu ve portrelerinde bu temayı işlediğini söyledi.

Ayrıca portrelerinde bireyi ve bireyselliği yadsıyan sürü mantığıyla da yüzleşebileceğini ifade eden Yetiş, kendi anlamından sıyrılmış tek tek imgelerin birim tekrarlarının bir bütün oluşturmakta ve kendi özgün bütünlüğüne ulaşmakta olduğunu belirtti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.