Genç Starlar Belli Oldu

Genç Starlar Belli Oldu
Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 7’incisi düzenlenen Bursa Liselerarası Müzik Yarışması ‘Genç Star’ın finali yapıldı. Liseli gençlerin müzik alanında tüm yeteneklerini sergilediği final mücadelesinde dereceye giren öğrencilere ödüllerini Osmangazi B

- Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 7’incisi düzenlenen Bursa Liselerarası Müzik Yarışması ‘Genç Star’ın finali yapıldı. Liseli gençlerin müzik alanında tüm yeteneklerini sergilediği final mücadelesinde dereceye giren öğrencilere ödüllerini Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar takdim etti.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi salonunda gerçekleştirilen Bursa Liselerarası Müzik Yarışması ‘Genç Star’ın final turunda 20 okul 26 şarkı ile mücadele etti. Okullarında oluşturdukları müzik grupları ile yarışmaya katılan liseli gençler Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Pop Müzik dallarında şarkılarını seslendirdi. En iyi erkek solist, en iyi bayan solist, en iyi düzenleme, en iyi enstrüman gurubu ve en iyi beste dallarında birinci olabilmek için mücadele eden liseli gençler, gerek seslendirdikleri eserler, gerekse de kullandıkları enstrümanlarla jüriyi ve salondakileri kendilerine hayran bıraktı.

Bursa Liselerarası Müzik Yarışması ‘Genç Star’ın final turunda yarışan gençleri yalnız bırakmayarak destekte bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Yetenekli çocuklarımızı teşvik etmek, nitelikli birer müzik dinleyicisi olabilmelerine destek sağlamak için düzenlediğimiz Bursa Liselerarası Müzik Yarışması ‘Genç Star’ın bu yıl 7’incisini gerçekleştiriyoruz. Bizler, çocuklarımızı nitelikli sanat eğitimine özendirmek istiyoruz. Bu amaçla Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın kıymetli öğretim üyeleri ile birlikte hem yetenekli çocuklarımızı keşfetmek hem de nitelikli müziği yaygınlaştırmak amacı ile böyle bir çalışma başlattık” dedi.

Yarışmada bu yıl Türk Müziğini özendirmek amacıyla Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği dallarında da ödül başlıkları oluşturduklarını da ifade eden Başkan Dündar, “Özellikle Türk Halk Müziği alanında yapılan başvuruların tahminlerimizin üzerinde olması bizi mutlu etti. İnşallah bu ilgi ve Türk Müziğine olan sevgi ileriki yıllarda artarak devam edecek. Özellikle gençlerimiz ve çocuklarımız için yürüttüğümüz yarışmaları biz eğitimcilerimiz ile birlikte şekillendiriyoruz. Bu yarışmamızda da müziği en iyi anlatan, en iyi icra eden öğretmenlerimiz ile birlikte çalıştık. Onlar, bundan sonra da sizin yanınızda olacak, müzik çalışmalarınıza destek olmaya devam edeceklerdir. Bizlere kaliteli müzik dinleme imkanı sunan ve güzel bir müzik ziyafeti yaşatan siz sevgili gençlerimize de çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yarışmanın jüri başkanı Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü İsmail Göğüş ise Bursa Liselerarası Müzik Yarışması ‘Genç Star’ gibi büyük bir yarışmayı 7’inci kez düzenlemenin hiç kolay bir şey olmadığını kaydederek, “Gençleri müzikle buluşturan ve genç yeteneklerin keşfedilmesine olanak sağlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Jüri üyeleri arasında yer alan ünlü pop müziği şarkıcısı Özgün de, “Yarışma başlamadan önce karşımda amatör gençler bulacağımı sanıyordum ancak sahneye çıkan gençler gerek seslerinin güzelliği gerekse de enstrüman çalma konusundaki yetenekleriyle beni çok şaşırttı. Bu tarz yarışmalar gerçekten yetenekli gençlerimizin seslerini duyurmalarına olanak sağlıyor. Gençlerimize sahip çıktığı ve böyle güzel imkanlar sunduğu için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a bir sanatçı olarak çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yarışmanın jüri üyeleri Prof. Dr. İsmail Göğüş, Mert Kocaili, Esen Varlı, Çetin Körükçü ve Türk Pop Müziği sanatçısı Özgün’ün yaptığı değerlendirme sonucunda Türk Sanat Müziği dalında en iyi erkek solist kategorisinde Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, en iyi kız solist kategorisinde ise Şehit Onbaşı Hakan Yutkun Anadolu Lisesi birinciliği elde etti. Türk Halk Müziği dalında ise en iyi erkek solist kategorisinde Abdulkadir Can Anadolu İmam Hatip Lisesi, en iyi kız solist kategorisinde ise Bursa Atatürk Anadolu Lisesi, jüri üyeleri tarafından birinciliğe layık görüldü.

Yarışmada en iyi beste dalında Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, en iyi enstrüman grubu dalında Nilüfer Özlüce Anadolu Lisesi, en iyi düzenlemede Özel Tunçsiper Okulları birinci oldu.

GENÇ STARLAR BELLİ OLDU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.