Genç Tüketici Hakları Zirvesi Eskişehir’de Gerçekleştirilecek

Genç Tüketici Hakları Zirvesi Eskişehir’de Gerçekleştirilecek
ESKİŞEHİR (İHA) – Eskişehir Tüketiciler Derneği tarafından hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ yapılandırılmış diyalog programı kapsamında kabul edilen “Genç tüketiciler zirvesi”...

ESKİŞEHİR (İHA) – Eskişehir Tüketiciler Derneği tarafından hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ yapılandırılmış diyalog programı kapsamında kabul edilen “Genç tüketiciler zirvesi” 81 ilden 100’den fazla katılımcıyı bir araya getirecek.

Hazırlanan proje ve düzenlenecek zirveyle ilgili açıklama yapan Eskişehir Tüketiciler Derneği Başkanı Hasan Atak, Türkiye’nin en büyük tüketici kitlesinin gençlerden oluştuğunu anlatan Atak, projede gençlerin tüketici hakları konusunda politik katkı ve önerilerinin yer alacağını ifade etti. Eskişehir Öğretmen Evi’nde 28 Mayıs 2015 Perşembe günü gerçekleştirilecek zirvede, ulusal düzeyde bir politika oluşturmak adına TBMM odağında çalışmaların yapılacağını dile getiren Hasan Atak, "Tüketicilerin tüketim yoğunluğunda geniş potansiyele sahip genç tüketicilerin, tüketici hakları kapsamında ve hukuki zeminde oluşturulan heyet veya komisyonlarda temsil edilebilirliklerinin güçlendirilmesi adına çeşitli çalışmalar yürütülecektir. Bununla birlikte tüm illerde ’Her Tüketici Hakem Heyetine Bir Genç’ kampanyası başlatılacaktır" şeklinde belirtti.

"GENÇLERİN YETENEKLERİ GELİŞTİRİLECEK"

Projenin detaylarından bahseden Atak, "Proje, gençler için olumlu sosyal çevreler oluşturarak ufuklarını açacak, gençlerin haklarını arama doğrultusunda farkındalığını arttıracak, tüketici haklarını öğrenmenin gerekliliğinin anlatacak, tüketici sorunlarında çözüm adımlarını anlama ve uygulama konusunda gençlerin yeteneklerini geliştirecek, çözüm odaklı politikalar oluşturulmasında temel adımları öğretecek, gençlerin network yani ağ sağlamayı öğrenmelerine katkı sağlayacak, gençlerin farklı kültürler arasında kaynaşmalarını sağlayarak kültür etkileşiminde bulunmaları ve çeşitli kültürleri tanımalarını sağlayacak, gençler hem yerel yönetimlerle tanışabilecek, hem de genel devlet politikası için gençlerle birlikte oluşacak tüketici hakları politikasının temelini oluşturacaktır" diye belirtti

ZİRVEDE YAYGIN EĞİTİM METOTLARI KULLANILACAK

Eskişehir Tüketiciler Derneği Başkanı Hasan Atak, açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Ana eylem 3 Yapılandırılmış Diyalog destekleri kapsamında Eskişehir Tüketiciler Derneği tarafından hazırlanan ve T.C. Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen "Genç Tüketici Hakları Zirvesi" projesi kapsamında, gençlerin il ve ilçe tüketici hakem heyetlerinde temsiliyetini sağlama adına bir dizi çalışmalar yürütülecek. Zirvede yaygın eğitim metotları kullanılacak. Sunum, seminer, fikir atölyesi, ve saha çalışmaları da zirvede yer alacak. Ayrıca proje, karar alma mekanizmalarına yönelik lobicilik faaliyetleri ile desteklenecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.