Genç: “Vesayete Karşı Dik Duracağız”

Genç: “Vesayete Karşı Dik Duracağız”
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İmam-Hatip'lerin yapılmasına direnen bir yapının olduğunu belirterek, "Siyaseti vesayet altına almaya çalışıyorlar. Ancak biz vesayete karşı hep dik duracağız. İmam-Hatiplere hak ettiği değeri kazandıran Başbakanımızdan

- Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İmam-Hatip'lerin yapılmasına direnen bir yapının olduğunu belirterek, "Siyaseti vesayet altına almaya çalışıyorlar. Ancak biz vesayete karşı hep dik duracağız. İmam-Hatiplere hak ettiği değeri kazandıran Başbakanımızdan Allah razı olsun" dedi.

Bafra ve Alaçam'da İmam-Hatip Mezunları ve Mensupları Dernekleri tarafından düzenlenen geleneksel pilav günlerine katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, vatandaşlarla buluştu. Her iki ilçede de vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Genç, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar'ın da katıldığı etkinlikte İmam-Hatip okullarının AK Parti hükümetiyle hak ettiği değeri gördüğünü belirterek, "Ancak hala İmam-Hatip okullarının yapılmasına direnen bir yapı var. İmam-Hatip ihtiyacını yine milletimiz gidermeye çalışıyor. Ancak biz vesayete karşı dik durarak buna izin vermeyeceğiz. Çünkü AK Parti anlayışı vesayete karşı dik durmaktır" diye konuştu.

“İMAM-HATİP TOPLUMSAL İHTİYAÇTIR”

Bütün saldırılara, engellemelere rağmen, AK Parti hükümetinin İmam-Hatip ruhunun unutulmasına müsaade etmediğini ifade eden Genç, "İmam-Hatip okulları çok ciddi bir toplumsal ihtiyaç sonucu ortaya çıktı. Çocuklarımızı, gençlerimizi belli bir kalıba sokmaya çalıştılar. Çocukların tüm manevi ve milli değerlerden soyutlanarak yetiştirilmesi hedefleniyordu. Bir milleti kendi kökünden, özünden, ecdadından, tarihinden koparmak, o milleti yok etmek, yerine yapay bir topluluk icat etmek anlamına gelir. İşte bizim topraklarımızda bir dönem bunu denediler. Ancak Başbakanımızın liderliğindeki AK Parti hükümeti ile İmam Hatipler yeniden hak ettiği değeri buldu. İmam-Hatiplere hak ettiği değeri kazandıran Başbakanımızdan Allah razı olsun. Bugün İmam-Hatip mezunu yavrularımız istedikleri okula gidebiliyor" diye konuştu.

“BAŞBAKAN ENGELLERİ KALDIRDI”

Atanmışların siyasetin üzerinde vesayet kurmaya çalıştığına işaret eden Başkan Genç, "Bize 'İmam-Hatip'lisin, başka üniversiteye gidemezsin' dediler. Bugün katsayı kalktı. O prangalar kırıldı ve evlatlarımız üzerindeki engeller kalktı. Özellikle 28 Şubat sürecinde İmam-Hatip okullarının hedef alınması asla bir tesadüf değildi. O dönem İmam-Hatip'liler başarılı oluyor, devletin önemli kademelerinde iyi yerlere geliyordu. İşte bundan çok rahatsız oldular. Gezi olayları ve 17 Aralık olaylarının altında da bu yatıyor. Bugün aynı anlayış devam ediyor. İmam-Hatiplerin yapılmasını istemeyen zihniyet siyasetin üzerinde vesayet kurmaya çalışıyor" şeklinde konuştu.

“ZİHİNSEL DÖNÜŞÜM ŞART”

İmam-Hatiplerin milletin okulu olduğunu belirten Genç, şunları söyledi: "Milletin okulunda milletin adamı yetişir. Derdimiz şu: Artık bu okullarda bilimiyle, ahlakıyla, ülkesinin geleceği için milli değerlerine sahip çıkacak bir nesil çıksın. Milletin okullarını istemeyen ve vesayetleri altına almaya çalışanlara karşı bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da dik duracağız. Sadece İmam-Hatip yapmak yetmiyor. Yeni bir şehir yapmak, insan inşa etmek gerek. Gençliği manevi ve ahlaki değerlere bağlı bir şekilde yetiştirmeliyiz. Çünkü ülkemizin gelişimi kurumsal dönüşümden olduğu kadar zihinsel dönüşümden de geçiyor."

BAŞBAKAN İÇİN DESTEK İSTEDİ

Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Başkan Genç, Bafralı ve Alaçamlı vatandaşlardan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan destek istedi. Başkan Genç, "Önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Ama bunun bir anlamı var. Artık milletin aslının seçtiği bir başkan, bir Cumhurbaşkanı görevi üstlenecek. Özellikle halkımıza çok büyük görev düşüyor. Aydınlık günlerin Türkiye'sini 10 Ağustos'tan sonra birlikte kuracağız. 2023, bir vizyonun sonucudur. Geniş bir vizyona sahip olan ve milletin adamı olan Recep Tayyip Erdoğan inşallah 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı olacaktır" ifadelerini kullandı.

GENÇ: “VESAYETE KARŞI DİK DURACAĞIZ”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.