“Gençlerin Frekansına Girebilmeliyiz”

“Gençlerin Frekansına Girebilmeliyiz”
TÜZDEV Genel Başkanı ve TEKDEN Grup Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden, “gençlerin frekansına girebilmeliyiz” dedi. En etkili konuşmanın gönülden yapıldığını hatırlatan Tekden “gençlerle iletişim kuramıyorsak hemen frekans değiştirerek gönül ilet

- TÜZDEV Genel Başkanı ve TEKDEN Grup Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden, “gençlerin frekansına girebilmeliyiz” dedi. En etkili konuşmanın gönülden yapıldığını hatırlatan Tekden “gençlerle iletişim kuramıyorsak hemen frekans değiştirerek gönül iletişimine geçebilmeliyiz. Ancak kalpten gelen bir söz kalbe tesir edebilir” diye konuştu.

Kısa adı İGEDER olan İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği’nin merkezinde gerçekleştirilen “Anadolu Öğretmen Buluşmaları” kapsamında bir seminer veren Tekden görüşlerini “yanlış ve sömürgeci eğitim sistemleri tek kanatlı, uçamayan kuşlar yetiştirir. Bu yüzden sadece bilimsel bakış açısı yetmez. Çocuklarımıza ve gençlerimize dini ve estetik bakış açıları da kazandırabilirsek ancak o zaman bir medeniyet tasavvurundan bahsedebiliriz” diye ifade etti.

Lider şahsiyetli çocuklar

Tekden, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın’ın da izlediği seminerde “farklı düşünen, orijinal insanlara ihtiyaç olduğunu” belirterek “Her insan özeldir. Herkese aynı eğitimi vermek hatadır. Çocuklara özelliklerine, kabiliyetlerine göre eğitim verilmeli. Lider şahsiyetli insanlar yetiştirmek istiyorsak çocuklarımıza Hz. Ali’nin dediği gibi asil insan muamelesi yapmalıyız. Ayrıca bir idealleri olmalı. Zira idealler insanı diri ve dinamik tutar, başarılı kılar” şeklinde konuştu.

Kısaca “keşif ve inkişaf” olarak tanımladığı eğitime çok büyük önem verdiğini ve kolejlerinde halen 2500 çocuk ve genci okuttuklarını söyleyen Tekden “tüm peygamberler de aynı zamanda eğitimciydi. Bu yüzden öğretmenlik peygamber mesleği sayılır” dedi.

“İnsanın Sırrı” kitabı ve Tekden Grup’u oluşturan firmalar hakkında da bilgi veren Kemal Tekden son bölümde gelen soruları cevaplandırdı.

Diriliş’e büyük ilgi

Seminerin ikinci bölümünde Tekden Film tarafından hazırlanan “Diriliş” dizisinin senaristi ve yapımcısı Mehmet Bozdağ öğretmenlere hitap etti. Dizinin çok beğenildiğini ve reyting rekorları kırdığını belirten Bozdağ şunları söyledi:

“30 üniversitemizde Diriliş kulüpleri kuruldu. Bazı izcilik kulüplerimiz Diriliş kampları açtılar. Ertuğrul Gazi’nin türbesine ziyaretçi akını başladı. Cumhurbaşkanımız Somali’de bile bizim dizimizin müziğiyle karşılandı. Ortadoğu ülkelerinden dizimiz için talepler gelmeye başladı. Bunların hepsi çok güzel gelişmeler. Bu güzel sonuçları bize yaşatan milletimize şükranlarımı sunuyorum”

Diziyi çok beğendiklerini ve ailecek seyrettiklerini belirten öğretmenler sorularını Bozdağ’a ilettiler. Bozdağ bir soru üzerine “benim kahramanın Kayseri’nin dar gelirli bir semtinde ilkokul öğretmenliğimi yapan rahmetli tiyatro sanatçısı Hasan Nail Canat’ın kardeşi Mehmet Sami Canat’tır” dedi. Bozdağ, sinema sanatının bütün sanatların karışımı ve sentezi olduğunu söyleyerek “sinema adeta sanatların vahdet-i vücududur” diye konuştu.

İGEDER’in semineri, Op. Dr. Kemal Tekden ve Mehmet Bozdağ’ın öğretmenler ve İGEDER yöneticileriyle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

“GENÇLERİN FREKANSINA GİREBİLMELİYİZ”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.