Gençlik Ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç:

Gençlik Ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç:
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, hükümetin Samsun’a yaptığı yatırımların, kenti çok kısa zamanda daha güzel bir geleceğe taşıyacağını belirterek, “İlklerin kenti Samsun, Türkiye’nin sayılı i...

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, hükümetin Samsun’a yaptığı yatırımların, kenti çok kısa zamanda daha güzel bir geleceğe taşıyacağını belirterek, “İlklerin kenti Samsun, Türkiye’nin sayılı illeri arasındaki yerini alacaktır” dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ülke meselelerini çözecek yeni bir hükümetin kurulması için iyi niyet ve samimiyetle hareket edeceklerini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, Samsun’a ve ülkeye hizmet yolunda istikrarın önemine işaret etti.

Hükümet kurma konusunda, AK Parti’nin muhatapları ile karşılıklı saygı içinde olacaklarını dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, “AK Parti olarak 2002 yılında girdiğimiz ilk seçimden bugüne kadar Türkiye’mizi hiçbir zaman hükümetsiz bırakmadık. Türkiye’mizin kazanımlarını, kalkınmamızı ve milletimizin birikimini hiçbir belirsizliğe düşürmeyiz. Biz, AK Parti olarak hükümet kurma konusunda da milletimizin bizlere verdikleri irade ile üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Bizlere her zaman güvenen aziz milletimiz bundan emin olsun” diye konuştu.

Samsunlu hemşehrilerine de seslenen Bakan Kılıç, “AK Parti olarak bugüne kadar yaşanan 3 genel seçim, 3 yerel seçim, 2 referandum ve 1 Cumhurbaşkanlığı seçimi ile en son 7 Haziran milletvekilliği genel seçimlerinde de Samsun, AK Parti’ye en fazla desteği veren iller arasında yer alıyor. Sizlerin desteğiyle yolumuza devam edeceğiz. Hep ’durmak yok yola devam’ diyerek ülkemize, Samsunumuza hizmetkar olmayı kendimize hedef yaptık. Çünkü biz söylediklerimizi yapıyoruz, söylemediklerimizi değil, yapamayacaklarımızı değil, yapacaklarımızı ve bugüne kadar yaptıklarımızı söylüyoruz. Böyle oldu, böyle olmaya da devam edecek” şeklinde konuştu.

AK Parti iktidarları olarak Samsun’a her alanda, çok büyük yatırımlar yaptıklarına dikkat çeken Bakan Kılıç, şöyle konuştu: “Samsun, Karadeniz Bölgesi’nde de ayrı bir yere sahip. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın Samsun’a dair ilgisi, sevgisi en üst düzeyde. Biz birlik ve beraberlik içinde şehrimizi her zaman ileriye taşıma noktasında çaba sarf ediyoruz. Samsunlu hemşehrilerimizin bizi motive etmesinin de bunda büyük rolü var. Ben, Samsunlu hemşehrilerimin yapılan tüm yatırımlara ve tesislere en iyi şekilde sahip çıkacağına eminim. Samsun, ‘Yeni Türkiye’ yolunda marka şehirlerden biri haline geldi. Hedefimiz, Samsun’u ülkemizin kuzey-güney ve doğu-batı eksenlerinde oluşacak uluslararası koridorlarında başlangıç noktası yapmak. Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri Samsun’da atıldı. Gazi Mustafa Kemal, Samsun’dan yola çıkarak ülkemizin bağımsızlık meşalesini yaktı. Halkın oyuyla seçilen ilk Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan seçim kampanyasına Samsun’dan başladı. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Başbakan olur olmaz ilk ziyaretini Samsun’a yaptı. Bu Samsuna verdiğimiz önemin bir yansımasıdır. Ülkesinin ve milletinin çıkarlarını her daim önceleyen kıymetli hemşehrilerim, ilkleri yaşamayı fazlasıyla hak ediyor. Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapan Samsun, 2017 yılında da yine önemli bir organizasyon olan İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’na da ev sahipliği yapacak. Samsun, birçok farklı projede ve yatırımda kendine yakışır şekilde farklı noktalara gelmiş ve bu ilerleme de tüm hızıyla devam edecektir.”

MEŞALE ŞEHİR

“Meşale Şehir” Samsun’da gençlik ve spor alanlarındaki yatırımlarda geçmiş dönemlere kıyasla bir devrim yaşandığına dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, “AK Parti iktidarlarında da bizden önce de Samsun’un gelişmesi için adım atan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizim için bu yatırımları yapmak kadar, bu tesislerin kullanımının en üst düzeye ulaşması da çok önemli. Sadece müsabaka sırasında açık olan, ardından kapısına kilit vurulan spor merkezlerinin bizlere bir şey kazandırmadığını geçmiş yıllarda tecrübe ettik. Artık, sadece bir spor salonu, stadyum ya da yüzme havuzu yapmıyoruz. Her an yaşayan, insanların sürekli farklı konularda yararlanabildiği yaşam alanları inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, Samsun genelinde hayata geçirdiği, inşası devam eden ve şu an proje aşamasında olan yatırımların toplam maliyetinin bugüne kadar 450 milyon TL’yi geçtiğini ifade eden Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Türkiye’nin dört bir yanında devam eden yatırımları arasında Samsun’un özel bir yeri bulunduğunu kaydetti. Bakan Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

“İnşası devam eden tesislerle birlikte, proje aşamasındaki yatırımların da hayata geçmesiyle marka şehir Samsun, gençlik ve spor alanlarında Türkiye’nin değerini daha da artıracak şehirlerinden biri olmaya devam edecektir. Samsunlu hemşehrilerim, Samsun’un gelecekte de çok büyük işlerin şehri olacağından emin olsunlar. Durmak yok yola devam.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.