Gerger İlçesinde Yeni İmar Planı Çalışması Başlatıldı

Gerger İlçesinde Yeni İmar Planı Çalışması Başlatıldı
Adıyaman’ın Gerger ilçesinde, Gerger Belediye Başkanlığı tarafından ilçenin yeni imar planı çalışmaları için çalışmalar başlatıldı.

- Adıyaman’ın Gerger ilçesinde, Gerger Belediye Başkanlığı tarafından ilçenin yeni imar planı çalışmaları için çalışmalar başlatıldı.

Gerger İlçe Belediye Başkanı Zeynel Aslan, “İlçemizdeki en son imar çalışması 2012 yılında yapılmıştır. Ama bu çalışmada Ağcan, Alibekran, Bahçeler ve Çivento mahalleleri yer almamıştır. Aynı zamanda şahısların arazileri yeşil alan olarak gözükmekte ve en önemlisi de 1990 yılından sonra yapılan ev ve meskenler kadastro paftasında görünmektedir. Bu nedenle insanların evlerinin olduğu yerde yollar gözükmektedir. Gerger’de yaşayan vatandaşlarımızın tüm birikimlerini ortaya koyarak yaptıkları bu evler art niyetli bir belediye yönetimi tarafından rahatlıkla suiistimal edilebilir. Ben ve arkadaşlarım aldığımız bu büyük desteğe layık olmak için vatandaşlarımıza ayrım yapmaksızın, kimsenin inisiyatifine bırakmama kararı aldık. Bu çalışma sonrasında Gerger’in mevcut durumu baz alınarak yollar daraltılacak, evler işlenerek ruhsat alabilmeleri sağlanacak, insanların mülkleri kendilerinden habersiz yeşil alan yada park yapılmayacak ve Gerger’de bir tek ev yıkılmadan Gerger’in de imarı ve yolları yapılacak. Gerger için su kadar önemli olan bu çalışmayı yaparken vatandaşlarımızdan ekiplerimize yardımcı olmalarını rica eder saygılarımı sunarım” dedi.

Gerger ilçesinde 1990 yılı sonrası yapılan ikametlerin bulunmayan ruhsatları müracaat dahilinde yapılacak çalışmalar ve incelemeler sonrası 2 haftalık bir zaman içerisinde kadastro ve belediyenin çalışması ile 150 TL. karşılığı ruhsatlarının verileceği belirtildi.

GERGER İLÇESİNDE YENİ İMAR PLANI ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.