Giresun İl Genel Meclisi Encümen Ve Komisyon Üyelerini Belirledi

Giresun İl Genel Meclisi Encümen Ve Komisyon Üyelerini Belirledi
Giresun İl Genel Meclisi Başkanı A. Mürşit Gürel başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda İhtisas Komisyonu üyeleri ve Encümen üyeleri belirlendi. 30 Mart yerel seçiminin ardından oluşan İl Genel Meclisi, yeni dönemde çalışmalarına başlamak üzere yaptığ

- Giresun İl Genel Meclisi Başkanı A. Mürşit Gürel başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda İhtisas Komisyonu üyeleri ve Encümen üyeleri belirlendi. 30 Mart yerel seçiminin ardından oluşan İl Genel Meclisi, yeni dönemde çalışmalarına başlamak üzere yaptığı toplantısında İhtisas Komisyonu üyelerini seçti.

Demokrasinin gereği olarak yapılan seçimlerde milletin tercihinin sandığa yansıdığını dile getiren İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel, “Seçimler sonucunda 40 İl Genel Meclis Üyeliğinden 35’ini AK Parti 4’ünü CHP ve 1’ini de MHP aldı. Milletimize minnettarız bize bu görevi tevdi ettikleri için, inşallah her türlü hizmeti gece gündüz yapmaya hazırız. Pazartesi günü yapılan başkanlık seçiminde 40 meclis üyesinden 35’inin oyunu alarak başkan seçildim. Bütün meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Başkanlık seçiminin ardından ise meclis encümen üyeleri ve İhtisas Komisyonları belirlendi.

Yapılan toplantıda Parti Grup Başkanlarının önerisi doğrultusunda Meclis Encümen üyeliklerine AK Parti Grubundan Şengül Şahin, Ali Osman Kasım ve Fatma Dil seçildi.

Milli Eğitim, Kültür ve Turizm, İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Plan ve Bütçe, AR-GE Tarife, Sosyal Hizmetler, İçişleri ve Çeşitli Hizmetler, Tarım ve Orman, Strateji Planlama, Sanayi Ticaret, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği, Afet Erezyon, Yol Ağı komisyonu gündeme alındı. Plan ve Bütçe ile İmar ve Bayındırlık komisyonu 7 üyeden oluştu. Bunların 6 üyesi AK Parti’den 1 üyesi ise CHP’den seçildi.

Milli Eğitim, Kültür ve Turizm, AR-GE Tarife, Kültür ve Sosyal Hizmetler, Strateji Planla ve Sanayi Ticaret komisyonlarına 5’er üye AK Parti’den seçildi.

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği, Tarım Orman, Yol Ağı, Plan Bütçe, İçişleri ve Çeşitli İşler ve Çevre Sağlık Komisyonlarının 5’er üyesinin 4’ü AK Parti’den 1’i CHP’den seçildi. MHP’nin İl Genel Meclisi’nde bulunan tek üyesi ise Afet Erozyon Komisyonunda yer aldı.

İhtisas Komisyonları’nın belirlenmesinin ardından konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Ziya Köse, partilere ve gruplarına göre komisyon üyelerini adaletli belirlediklerini ve seçilen komisyon üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.

GİRESUN İL GENEL MECLİSİ ENCÜMEN VE KOMİSYON ÜYELERİNİ BELİRLEDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.