Giresun’da Gazze İçin Festivaller İptal

Giresun’da Gazze İçin Festivaller İptal
Görele Belediyesi tarafından bu yıl 1-3 Ağustos tarihleri arasında 10.cusu düzenlenecek olan ‘Kemençe ve Horon Günleri Festivali’ İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı katliam nedeniyle iptal edildi.

- Görele Belediyesi tarafından bu yıl 1-3 Ağustos tarihleri arasında 10.cusu düzenlenecek olan ‘Kemençe ve Horon Günleri Festivali’ İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı katliam nedeniyle iptal edildi.

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Gazze’de yaşanan insanlık dışı katliam nedeniyle, Filistinli Müslüman kardeşlerimizin acılarına ortak olmak, yanında olduğumuzu belirtmek ve İsrail zulmünü protesto etmek için bu yıl 1-3 Ağustos tarihleri arasında 10.'cusu düzenlenecek ‘Kemençe ve Horon Günleri Festivali’ni iptal ettiklerini söyledi. Dünyanın barış ve kardeşliğe çok ihtiyacı olduğu bu dönemlerde İsrail’in Gazze’ye yönelik sürdürdüğü katliamı şiddetle kınadıklarını ifade eden Erener, şunları kaydetti:

“İsrail’in Gazze’ye yönelik sürdürdüğü katliam bizleri ve tüm dünya Müslümanlarını derinden üzmüştür. İsrail’in hukuk tanımadan, dünyayı umursamadan, en ufak bir endişe duymadan yürüttüğü bu soykırımı şiddetle kınıyoruz. Katliamda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralanan kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Umuyoruz ki bu katliam bir an önce biter, barış gelir masum insanlar artık hayatlarını kaybetmezler”

Ayrıca Giresun’da diğer ilçelerde de düzenlenecek olan festivallerin iptal edileceği belirtildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.