Giresun’da Kadına Şiddete Tepki Yürüyüşü

Giresun’da Kadına Şiddete Tepki Yürüyüşü
Giresun’da Kadın Platformu üyeleri, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” nedeniyle kadına şiddete dikkat çekmek için yürüyüş düzenledi.

– Giresun’da Kadın Platformu üyeleri, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” nedeniyle kadına şiddete dikkat çekmek için yürüyüş düzenledi.

Giresun Kadın Platformu’nun düzenlediği ve sendikalar ile bazı siyasi partilerin destek verdiği yürüyüşe çok sayıda erkek de katıldı. Kadınlar ellerinde “Kadına yönelik şiddete son”, “Emeğime ve bedenime dokunma”, “Kadın katliamına son”, Çocuk gelin olmak istemiyorum' ve ' Öldüren Sevgi İstemiyorum” yazılı dövizler taşıdı. Debboy mevkiinden başlayan yürüyüş Atatürk Meydanı’nda yapılan basın açıklamasının ardından sona erdi.

Basın açıklamasını yapan Kadın Platform Başkanı Şükran Birleş, “25 Kasımları sadece duyarlılık ve farkındalık oluşturma günü olarak görmüyoruz. Her gün farklı alanlarda devam eden haykırışımızın birleşip daha güçlü ve daha yaygın şekilde gösterilmesi olarak değerlendiriyoruz. Bugün devlet koruması altında katledilen kız kardeşlerimizi, şiddete ve tecavüze uğrayan bütün kadınları anmak ve onların yarım bırakılan hayatlarının hesabını sormak için alanlardayız” dedi.

Basın açıklamasının ardından yürüyüşe katılanlar olaysız dağıldı.

GİRESUN’DA KADINA ŞİDDETE TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.