Giresun’dan Gelip Afyonkarahisar’da Şehit Olan Kahramanlar Bu Yıl Da Unutulmadı

Giresun’dan Gelip Afyonkarahisar’da Şehit Olan Kahramanlar Bu Yıl Da Unutulmadı
Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Genel Başkanı Hasan Turan, Afyonkarahisar’da bulunan Giresunlular Şehitliği’nin önemine vurgu yaparak, “Afyonkarahisar nere, Giresun nere? Ama Giresunlular...

Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Genel Başkanı Hasan Turan, Afyonkarahisar’da bulunan Giresunlular Şehitliği’nin önemine vurgu yaparak, “Afyonkarahisar nere, Giresun nere? Ama Giresunlular gelmiş burada şehitlik oluşturacak kadar fedakarca davranmış” dedi.

Kurdukları 2 gönüllü alayla Kurtuluş Savaşı’nda destan yazan ve binlerce kilometre uzaklıktaki Giresun’dan kalkıp Afyonkarahisar’a gelerek Yunanlara karşı savaşıp şehit düşen “Giresunlu Kahramanlar” hafta sonu torunlarının gerçekleştirdiği törenle anıldı. Anma törenine katılan Başkan Turan, tören öncesinde İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yaptığı açıklamada, şehitliğin Türk tarihi ile birlikte Kurtuluş Savaşı tarihindeki önemini vurgu yaptı. Turan, “Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde var olan 81 vilayette başka bir şehirde bulunmasına rağmen, başka bir şehrin ismini taşıyan bir şehitlik daha yok. Bu onur, bu şeref biz Giresunlulara lütfedilmiş. Dolayısı ile bunun kıymetini bilmek durumunda olduğumuzu biliyoruz. Afyonkarahisar nere, Giresun nere? Ama Giresunlular gelmiş burada şehitlik oluşturacak kadar fedakarca davranmış. Dolayısı ile bu şerefi taşımak kolay değil, bizde bunun gayreti içerisindeyiz” dedi.

“BAĞLILIĞIMIZI BUGÜN BURADAN DEDESİVRİ TEPESİNDEN BÜTÜN DÜNYAYA İLAN EDİYORUZ”

Her yıl daha fazla artan bir kalabalıkla anma törenlerini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Turan Şehitlikle ilgili ise şunları söyledi:

“Geçmişini bilmeyen bir milletin geleceğini başkaları yazarmış. Biz bu duygular ile buradayız. Geçmişte bu aziz vatanı bizlere emanet eden başta Giresunlu şehitlerimiz olmak üzere, şuanda onların yanı başındayız. 42 ve 47. gönüllü alayları kurarak bu vatanı bizlere emanet etmişler. Biz o aziz şehitlerimizin manevi ruhları önünde saygı ile eğiliyoruz. Kendilerini rahmet ve minnetle anıyoruz. Onların yolunda gittiğimizi, onların davalarına bağlı olduğumuzu, bugün buradan Dedesivri Tepesinden bütün dünyaya ilan ediyoruz. Dün onlar bu vatanı işgale koşan müstevirilere karşı, inancımızı, milletimizi ve devletimizi yıkmaya koşan müstevirilere karşı gönüllü olarak cephelere koştular. Bizde onların davasına bağlı torunları olarak, aynı şekilde her daim bu millet, bu vatan için gönüllüyüz. Bugün burada yaptığımız törenin ana teması ve ortak vurgusu budur.”

“DEDELERİN BİZZAT TORUNLARI BURADA”

Şehitlikte yatan Giresunlular’ın bizzat torunları ile birlikte manevi torunlarının da adeta törenlere akın ettiğini belirten Başkan Turan, “Giresunluların geçmişte 42. ve 47. alayları 5 bin kişiden oluşacak şekilde kurmuşlardır. 42. alayın tamamı şehit olduktan sonra kalan çok az sayıdaki kişi 47. alaya dahil olmuşlardır. Onlarında çoğu şehit olmuştur, evlerine sadece 80-100 kişi dönmüştür. Dolayısı ile burada 14 tane şehidimiz var ama şu tepelerde, vatanın diğer coğrafyalarında, Sakarya harbi sırasında Mangal Dağı’nda, Haymana’da, Polatlı’da ve Afyonkarahisar’ın diğer yerlerinde binlerce hemşehrimiz, dedemiz şehit olmuştur. Onların kabirleri isimsiz ancak biz onları biliyoruz ki iki tane gönüllü alay kurup vatan için şehit olmuşlar. Dedelerin bizzat torunları burada. Diğer şehitlerimizin torunları da burada zaten biz şehitlerimizin manevi torunlarıyız, onun için buradayız. 30 yıldır burada anma törenleri var, ama son yıllarda geçtiğimiz yıl başlayan ve bu yıl devam eden federasyonumuzun öncülüğünde yurt genelinde ki sivil toplum örgütleri ve derneklerin sahip çıkması ile adeta buradaki resmi törenleri millet törenine dönüştürdük. Milleti harekete geçirmiş olduk. Milleitn kendi davasına sahip çıkmasının bilincini birbirimizi hatırlattık ve yola o duygu ile çıktık. Elhamdülillah milletimiz kendisine istikamet gösterdiğimiz zaman daha başka bir şey yapmanıza gerek yok. Barajları taşıran seller gibi yollara dökülür” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.