Girişimcilere Garaj-yap İle 150 Bin Tl Hibe Destek

Girişimcilere Garaj-yap İle 150 Bin Tl Hibe Destek
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin (ETÜ) hazırladığı ve TÜBİTAK tarafından kabul edilen GARAJ Yenilikçi Anadolu Projesi, Mersinli girişimcilere 150 bin TL’...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin (ETÜ) hazırladığı ve TÜBİTAK tarafından kabul edilen GARAJ Yenilikçi Anadolu Projesi, Mersinli girişimcilere 150 bin TL’lik hibe desteği sağlayacak.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (MTSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, TOBB ETÜ’nün “1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı İlk Aşama Uygulayıcı Kuruluş” çağrısına yönelik hazırladığı GARAJ-YAP (Yenilikçi Anadolu Projesi) TÜBİTAK tarafından kabul edildi. Bu yıl TÜBİTAK ilk defa devlet desteklerinin daha doğru şekilde dağıtılması için kuluçka merkezleri ile ortaklık yapma yönünde bir adım atarak 1512 Bireysel Genç Girişim desteği başvurularını kuluçka merkezleri üzerinden alacak.

Teknoloji konusunda özgün fikri olan, üniversite mezunu, proje geliştirme için bilgi ve becerisi olan ancak, yeterince destek ve kaynak bulamayan, 45 yaşını aşmamış girişimcilerin teknoloji girişimciliğine Anadolu’dan başlayabilmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen Garaj Yenilikçi Anadolu Projesi, TÜBİTAK 1601 Programı kapsamında, 3 sene için 1 Milyon TL hibe ile gerçekleştirilecek. GARAJ Yenilikçi Anadolu Projesi kapsamında, aralarında Mersin’in de bulunduğu 14 ilde 300 girişimci adayına bilgilendirme, eğitim, mentorluk, online eğitim, online mentorluk hizmetleri ve çalışma alanı sağlanarak, TÜBİTAK’ın girişimcilere yönelik 150 bin TL’lik hibe desteğinden faydalanabilmelerinin sağlanması hedefleniyor.

Söz konusu proje, yarın MTSO’da düzenlenecek toplantıyla girişimcilere tanıtılacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.