Girişimcilik Kursları gençlerin umudu oldu

Girişimcilik Kursları gençlerin umudu oldu
Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu gençlerin iş sahibi olabilmesi için büyük çaba harcıyor

Türkiye’de yaklaşık 10 milyon gencimiz 18-25 yaş aralığında yer almaktadır. Dünya’da genel itibariyle ekonomik durgunluk yaşanırken ülke olarak bizde bunun bedelini ödüyoruz. Ülkemizde işsizlik yüzdesi artış gösterirken hükümet işsizliği azaltabilmek için teşvik üstüne teşvikler vermesinin yanısıra “girişimcilik kursları da” açarak gençlerin iş sahibi olabilmeleri için büyük meblağlarda ekonomik destekler veriyor.

Kahramanmaraş sanayi şehri olmakla birlikte genç nüfusa yeni iş olanakları sağlayabilmek için çırpınan kurumlarımızdan biri olan Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) her ay düzenli bir şekilde girişimcilik kursu düzenliyor.

İş Kurumu Müdürü Ali Yüce basın yayın organlarına yaptığı açıklamada; Kurum olarak her yıl 1500 gencimize girişimcilik kursu vermeyi amaçladık. Mart ayında 100 kişi için açtığımız kursa 349 gencimiz başvuru yaptı. Başvuranlar arasında elemeler yapıyoruz. Eğitimlerimiz 24 Mart’ta başlayacak. Mülakat yaparak bu gençlerimizi belirliyoruz. Bizde eğitimlerini tamamlayanlara KOSGEB başta olmak üzere çeşitli isim altında kredi verilmektedir. Bu kredilerin bir bölümü karşılıksız olmaktadır” dedi.

Kahramanmaraşlı gençlerimiz için açılan girişimcilik kursunu tamamlayarak kendi iş yerlerini açan genç sayısında sürekli artış oluyor.

Bu gibi kursları sadece İş Kurumu değil, Belediyeler, Esnaf Birlikleri de açarak gençlerin iş sahibi olmalarını sağlıyorlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.