Göçmen derneklerinin temsilcileriyle buluştu

Göçmen derneklerinin temsilcileriyle buluştu
İzmir'de göçmen derneklerinin başkanlarıyla buluşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Balkanlardan gelen, Anadolu'ya yerleşen ama daha önce Balkanlara...

İzmir'de göçmen derneklerinin başkanlarıyla buluşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Balkanlardan gelen, Anadolu'ya yerleşen ama daha önce Balkanlara giden, oraya damgasını vuran, oradaki pek çok kültürü kaybetmeyen ama şimdi o kültürü Anadolu'ya getiren siz değerli arkadaşlarımı kutluyorum" dedi.

Dün Uşak mitinginin ardından İzmir'e gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geceyi İzmir'de geçirdi. Kılıçdaroğlu'nun kentteki programı sabah Balçova'da başladı. Burada halkı selamlayan CHP Lideri Kemal Kılıdaroğlu, esnaflarla sohbet etti. Daha sonra Gaziemir'e geçen Kılıçdaroğlu, burada da esnafları dolaştı. Gaziemir'den sonra Kemal Kılıçdaroğlu, Buca Kazoğaç Mahallesi'nde bulunan Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu'nda göçmen derneklerinin başkanlarıyla bir araya geldi.

"ANADOLU SİZİN YURDUNUZ"

Burada konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Mustafa Kemal Aatatürk Cumhuriyet devrimini yaparken Cumhuriyet'i getirmesini temel ögelerinden birisi demokrasidir, vatandaş doğrudan doğruya gitsin oyunu kullansın, kendi yöneticilerini seçsin. Emin olun, ben çoğu yerde anlattım ama burada da anlatmak isterim. Anadolu'nun kuş uçmaz kervan geçmez bir köyünde doğdum. Babam ilkokul mezunu, annem okuma yazma bilmezdi. Ablam da bilmez. 7 kardeşten sadece üniversiteye giden benim. Devlette çok önemli görevlerde bulundum. Şimdi de Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanıyım. Ben bunları Mustafa Kemal Atatürk'e ve cumhuriyete borçluyum. Ve bunu her her yerde gururla söylüyorum. Eğer Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmasa kim bilir biz nerelerdeydik. Gene başımızda bir padişah ya da sultan olacaktı. Elinde sopasıyla bizi düzeltmeye çalışacaktı. Ama biz demokrasiyi, uygarlığı yakaladık. Elbette eksiklerimiz var ama bu eksiklikleri gidermek hepimizin elindedir. Demokrasimizi güçlendirmek zorundayız. Biz mikro milliyetçilik yapmıyoruz; Alevisi, Sünnisi, Lazı, Çerkezi, Arnavutu hepimiz bayrağımızın altında yaşamaktan gurur ve onur duyuyoruz. Kendi kimliklerimiz, kendi kültürümüz elbette yaşatmalıyız. Şarkıdan, türküden tutun yemeğe kadar zengin bir kültürümüz var. Bu nedenle bir arada yaşamak hepimizin ortak görevi olmalıdır. Biz insanımızı seviyoruz. Balkanlardan gelen, Anadolu'ya yerleşen ama daha önce Balkanlara giden, oraya damgasını vuran, oradaki pek çok kültürü kaybetmeyen ama şimdi o kültürü Anadolu'ya getiren siz değerli arkadaşlarımı kutluyorum. Ve o kültürü yaşatmak için dernekler kurdunuz. Bir araya geldiniz. Anadolu'nun her yerinde sizin temsilcileriniz var. Anadolu aslında sizin yurdunuz. Hepimizin ortak paylaştığı yerdir Anadolu. Ben yakında Bulgaristan'a da gideceğim. Orada Hak ve Özgürlük Partisi seçimlere girerken CHP olarak biz destek vermiştik, şimdi yeniden seçimler var Seçim öncesi oraya gidip, oradaki kardeşlerimizle birlikte beraber olacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, bir süre dernek yöneticileri ile görüşmesinin ardından kendisini "Başbakan Kemal" sloganları ile karşılayan çocuklarla kucaklaştı.

Göçmen derneklerinin temsilcileriyle buluştu

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.