Göçük 17 yaşındaki işçiye mezar oldu

Göçük 17 yaşındaki işçiye mezar oldu
Mersin'de yüzme havuzu inşaatında meydana gelen göçükte, uzun uğraşlarla kurtarılmaya çalışılan işçinin cansız bedenine ulaşıldı.

Mersin'de yüzme havuzu inşaatında meydana gelen göçükte, uzun uğraşlarla kurtarılmaya çalışılan işçinin cansız bedenine ulaşıldı.

Mersin'in merkez Yenişehir ilçesi Eğriçam Mahallesi 2275 Sokak'ta yapımı devam eden kapalı yüzme havuzu inşaatında saat 17.00 sıralarında göçük meydana geldi. İnşaatta çalışan iki işçi göçük altında kaldı. Kısa sürede olay yerine ulaşan Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekiplerinin çalışmalarıyla Muhittin Durmaz (35) isimli işçi göçükten yaralı olarak kurtarıldı. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan işçinin sağ kolunun kırıldığı öğrenilirken, tedavisinin devam ettiği bildirildi.

Öte yandan, göçük altındaki diğer işçi 17 yaşındaki Selman Mertasrlan'ı kurtarmak için olay yerine AFAD ve UMKE ekipleri de geldi. İtfaiye, AFAD ve UMKE ekipleri, işçiyi kurtarmak için adeta zamanla yarıştı. Vinç, kürek ve kazmalarla yapılan kurtarma çalışmalarında, yaklaşık 2,5 saat sonra işçinin cansız bedenine ulaşıldı. Ekiplerin göçükten çıkardığı Selman Mertarslan'ın cansız bedeni ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kurtarma çalışmaları sırasında olay yerine gelen Selman Mertarslan'ın yakınları ise fenalık geçirdi. Kurtarma çalışmalarını gözyaşlarıyla izleyen işçinin yakınları, zaman zaman göçük alanına girmeye çalışırken polis ekipleri tarafından engellendi.

Bu arada, olay yerine Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da gelerek, çalışmaları yerinde inceledi. Uzun süre olay yerinden ayrılmayan Vali Çakacak, kurtarma çalışmaları sırasında İHA'ya yaptığı açıklamada, "İnşaat halinde bir binada beton dökülürken göçük meydana gelmiş. Göçük altında 2 kişi kalmıştı. Bir kişi çıkarıldı, hastaneye gönderildi. İlk gelen bilgilere göre hayati tehlikesi yok. Göçük altında bir işçi daha var. Onun kurtarılma çalışmaları devam ediyor şu anda. Kurtarmada AFAD, itfaiye ekipleri ve UMKE ekipleri birlikte çalışıyorlar. Neden göçük olduğunu şu anda hemen tespit edemezler. Yapılacak incelemeden sonra tespit edilir" dedi.

Göçüğün nedeniyle ilgili ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.