Gök: “Amatem’ler Torbacılardan Geçilmiyor”

Gök: “Amatem’ler Torbacılardan Geçilmiyor”
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, madde bağımlısı çocukların ailelerinin sıkıntılarını gündeme getirerek, “AMATEM’ler torbacılardan geçilmiyor” dedi.

- CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, madde bağımlısı çocukların ailelerinin sıkıntılarını gündeme getirerek, “AMATEM’ler torbacılardan geçilmiyor” dedi.

Çocukları madde bağımlısı olan ailelerle birlikte parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, uyuşturucu kullanımı yaşının 11 yaşına kadar indiğini ve Türkiye’de uyuşturucu bulmanın dünyanın en kolay işi olduğunu söyleyen Levent Gök, Türkiye’nin okulların önünde bile uyuşturucu satılan ülke konumunda olduğunu ifade etti.

Uyuşturucu bağımlılarının tedavi gördüğü AMATEM’lerde uyuşturucu satıcılarının kol gezdiğini söyleyen Gök, “Bir bonzai tehlikesi Türkiye’yi sarmış durumdadır. En çabuk bulunan madde bonzai olup, tıbbi tahlillerde bulgular ortaya çıkmadığı için tedavi süreçleri yapılamamakta. AMATEM’de verilen ilaçlarla çocuklar daha fazla bağımlı oluyor. AMATEM’ler torbacılardan geçilmiyor” dedi.

“AMATEM’LER YENİDEN AÇILSIN”

Toplumun parçalandığını ve bölündüğünü ifade eden Çocuğu madde bağımlısı olan Ali Hasan Yıldız, “Çocuk babasına isyan ediyor ve uyuşturucu kullanıyor. Çocuklarımızı kurtaramıyoruz. Hükümet özellikle tekele zam yaparak, bir sürü şeyi yasaklayarak bonzai denilen maddeyi ülkeye sokmuştur. Çocuklarımız 2 sene içinde ölüyorlar. Hükümet bir sürü şeye el attı, bizim emeğimizle kurulan AMATEM’ler kapatılmak üzere. AMATEM’ler yeniden açılsın ve işlevini yerine getirsin” diye konuştu.

“ÖLÜM ORUCUNA GİRECEĞİM”

Çocuğunun her geçen gün daha fazla bağımlı olduğunu kaydeden Özlem Yurdakul, “Çalmadığım kapı, gitmediğim yer kalmadı. Ben Alevi bir vatandaş olarak size sığındım dedim ama bana kimse dönmedi. Tek başıma 16-17 yaşına kadar bir çocuk yetiştirdim. 16-17 yaşından sonra çocuğum uyuşturucuya başladı. 10 gündür çocuğumdan haber alamıyorum. Çocuğum her sokağa çıkışında daha bağımlı olarak geri geliyor. AMATEM’lerin tekrar açılmasını istiyorum. Bugünden sonra bende ölüm orucuna gireceğim. Çünkü benim çocuğum her gün ölüyor” şeklinde konuştu.

“ÇOCUĞUMA KENDİ ELLERİMLE MADDE ALIYORUM”

Çocuğu uyuşturucu bağımlısı olduğu için yaşadığı sıkıntıları anlatan Seval Ertepe, ”Ben çocuğuma kendi ellerimle alıyorum. Para vermediğim zaman sırtım ütü ile yandı, kolum sigara ile yandı. ‘Anne beni öldür’ dediğinde ben çocuğuma fare zehri verdim, vicdan azabından vazgeçtim. Çocuğuma yardım edilmezse ölüm orucuna başlayacağım, ölene kadar sürdüreceğim. Devlet elini uzatmazsa meydanda kendimi öldüreceğim. Gece çocuğuma madde almak için dışarıya çıktığımda çocuğumun elbiselerini giyerek dışarıya çıktım kimse anlamasın diye, Polis beni ‘çakal’ diye çağırdı. Ben ‘çakal’ değilim anneyim. Hastanenin yazmadığı ilacı ben 50 milyona torbacılardan yarısını alıyorum” ifadelerini kullandı.

GÖK: “AMATEM’LER TORBACILARDAN GEÇİLMİYOR”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.