“Gök Kubbede Şanlı Meşale Yanmaya Devam Edecek”

“Gök Kubbede Şanlı Meşale Yanmaya Devam Edecek”
Maraş Kuvayı Milliye İl Teşkilat Başkanı Mehmet Mümtaz Eren'in torunu Furkan Eren, 12 Şubat'ın gök kubbede şanlı meşale olarak yanmaya devam edeceğini...

Maraş Kuvayı Milliye İl Teşkilat Başkanı Mehmet Mümtaz Eren'in torunu Furkan Eren, 12 Şubat'ın gök kubbede şanlı meşale olarak yanmaya devam edeceğini söyledi.

Furkan Eren, Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Eren, açıklamasında milli mücadeleye değinerek, "Bir tarafta dünyanın en modern silahları ile donatılmış düşman ordularının tankları, topları ve uçakları, diğer taraftan en ilkel silahlar ile çarpışarak vatanın ve milletin bağımsızlığı için gök kubbede meşale yakan Maraşlım. Varını yokunu ortaya koyarak 12 Şubat 1920'de Dünya tarihine büyük bir kahramanlık destanını altın harflerle yazdırmıştır. Bugün gök kubbede tutuşturulan şanlı meşalenin 96'ncı yılında kahraman ecdadımızı yad ediyoruz. Eşine ender rastlanan bu savaşın galibi olan Maraş halkının dünya harp tarihinde tazeliğini acısını ve sevincini yaşamalı ve yaşatmalıyız. Bu gün ecdadımızın bıraktığı bu emanete sıkı sıkıya sarılmalı çekilen acıları asla unutmamalıyız."

Türkiye'nin çevresindeki ateş çemberini anımsatarak yaşanan oyunlara dikkat çeken Eren, "Türkiye'mizin etrafının ateş çemberine çevrildiği şu günlerde, pervasız işgalcilerin oyunlarının devam ettiğini görüyoruz. Suriye ve Irak halkının içinde bulunduğu zulüm "ün reçetesi, ecdadımızın izlediği yoldur. Ülkemiz İçerisinde alçaklık ve ihanet içerisinde bulunan şebekelerin ise yok edildiği günümüzde, yapılan operasyonlara destek veriyor gerekirse canımızı da vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek isterim. Kahramanlık örneğini altın harflerle yazılan bu şanlı mücadelesini asırlarca anmak ve örnek almak gerekir. Kahramanca yurdunu savunurken hakka yürüyen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin aziz hatıralarını saygı ve minnetle yad ediyor, şeref ve kahramanlık gününün birlik ve beraberlik içerisinde coşkuyla geçmesini diliyorum" diye konuştu.

“Gök Kubbede Şanlı Meşale Yanmaya Devam Edecek”

“Gök Kubbede Şanlı Meşale Yanmaya Devam Edecek”

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.