Gökova Körfezinde Kiteboard Festivali

Gökova Körfezinde Kiteboard Festivali
Almanya’nın 9 farklı kentinde yapılacak olan ‘Plaj Voleybolu Turnuvası’ finalinin Muğla’da yapılması ve Gökova Körfezindeki Kiteboard sahilinde de Uluslararası bir de turnuva düzenlenmesini amaçlaya...

Almanya’nın 9 farklı kentinde yapılacak olan ‘Plaj Voleybolu Turnuvası’ finalinin Muğla’da yapılması ve Gökova Körfezindeki Kiteboard sahilinde de Uluslararası bir de turnuva düzenlenmesini amaçlayan projenin toplantısı ATM/YDA Dalaman Genel Müdürü Hamdi Güvenç’in 6 ay süren yoğun girişimleri sonrasında Marmaris’te yapıldı. Muğla Valisi Amir Çiçek’in başkanlık ettiği toplantıya Beach Services GmbH ve ACT AgencyGmbH firmaları yetkilileri ile birlikte proje sponsorlarından ve Almanya’nın 5 ‘inci büyük tur operatörü Schauisland Reisen’in Pazarlama Müdürü Adnan Eken, ATM/YDA Dalaman Genel Müdürü Hamdi Güvenç, proje kapsamındaki ilçelerin kaymakamları, daire müdürleri ve bazı STK’ların temsilcileri katıldı.

Toplantıda yapılan proje sunumunun ardından Beach Services adına söz alan Frank Ehrich Almanya’da oldukça popüler olan ve halkın ilgi ile takip ettiği bir spor etkinliği olan “Plaj Voleybolu Turnuvası” ilgili ülkenin 9 şehrinde 9 ayrı turnuva olarak düzenlendiğine işaret ederek, “Söz konusu 9 şehirdeki turnuvaların birinci bayan ve erkek takımları arasında Almanya Plaj Voleybolu finali olarak ayrı bir turnuva daha düzenlemektedir. 9 Erkek ve 9 Bayan takımından oluşan finale ayrıca ülkenin milli takımı da katılacak olup Almanya’nın ve Dünya’nın en ünlü paralı spor kanalı SKY TV’den naklen yayınlanacak. Bölgenizin en önemli ve gelecek için en önemli turizm potansiyeline sahip Gökova Körfezinde bulunan Kiteboard sahilinde de Uluslararası bir de turnuva düzenlenmesi planlanmaktadır” dedi.

MUĞLA’NIN TANITIMINA KATKISI

Projeye destek amacıyla toplantıya katılan ATM/YDA Dalaman Genel Müdürü Hamdi Güvenç ise Türkiye’nin Frankfurt Turizm Ataşesinin desteği ve teşviki ile söz konusu etkinliklerin Muğla bölgesine kazandırılmaya çalışıldığını anlatarak, “Bu proje için 6 aydır yoğun bir çalışma yürüttük. Berlin Fuarında Frankfurt Turizm Ataşemizle yaptığımız toplantıda projenin son halini kararlaştırdık. Süreçte Turizm Bakanlığımızın önemli katkısı oldu. Bu sürece katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bu sayede öncelikli Pazar hedeflerimiz içinde yer alan öncelikli Alman Pazarı ve global anlamda Dalaman/Muğla Bölgesinin tanıtımını daha geniş kitlelere yayılmasını hedefliyoruz” dedi.

Güvenç, Türkiye’deki finallerin Almanya basınında, öncelikli olarak SKY Almanya ve SKY’ın dünya çapında yayın yapan kanallarında ve Online web sayfasında yer almasının da proje kapsamında yer aldığına işaret ederek, “Almanya’daki ön elemelerde finale kalan ve kazanan takımlara Türkiye’deki turnuvaya katilim belgesi verilecek. Turnuva sonundaki kupa seremonisini tüm dünyanın izlemesi de hedeflerimiz arasında. Böylelikle, projenin Muğla’nın tanıtımına ciddi katkı sağlayacağını düşünüyorum” diye ifade etti.

Almanya’nın 5’inci büyük tur operatörü Schauisland Reisen’in Pazarlama Müdürü Adnan Eken ise sadece Schauisland olarak yaklaşık 5 bin civarında kişinin sadece plaj voleybolu öğrenmek için Antalya’ya getirdiklerini, bu öğrencilerin yanlarında aileleri ile gittiklerini ve söz konusu sayının 10 bini aştığını ifade ederek, “Sadece Plaj Voleybolu finali için yaklaşık 5 bin ekstra pax sağlanacağı düşünüyoruz” dedi.

Toplantıda söz alan Muğla İl Spor Müdürü Bekir Çeker ise her iki etkinliğinde bölge tanıtımı ve spor bilinci adına sağlayacağı katkının tartışılmaz olduğunu ifade ederek, “Her iki etkinliğin de gerçekleştirilmesi için gerekenin yapılması gerektiğini ve projelere tam destek verdiğini” ifade etti.

Toplantı sonunda Beach Services tarafından Muğla Valisi Amir Çiçek’e daha önceki final maçında kullanılmış voleybol topu ve Voleybol filesi ziyaret anısına hediye edildi.

PROJE HAKKINDA

Almanya’daki her bir turnuvaya (3- 4 gün) toplam 40-60 bin seyirci katılmaktadır. Bölgemizde düzenlenmesi planlanan turnuvaya Almanya’nın en iyi 9 bayan ve 9 erkek takımının yanı sıra Milli Takımı da katılım gerçekleştirecektir. Almanya’dan Voleybolcular dahil 45 kişilik bir ekip gelecektir. Turnuva Almanya’da 8 Mayıs 2015-13 Haziran 2015 tarihleri arasında toplam 9 şehirde gerçekleştirilecek. Muğla Bölgesinde düzenlenecek turnuvanın Eylül Ayı sonunda ya da Ekim ayı içersinde düzenlenmesi planlanmaktadır.

PROJELERİN TANITIMA ETKİSİ

Türkiye’deki finaller Almanya’da basınında, öncelikli olarak SKY Almanya ve SKY dünya çapında yayın yapan kanallarında ve Online web sayfasında yer alacak. Almanya’daki ön elemelerde finale kalan ve kazanan takımlara Türkiye’deki turnuvaya katilim belgesi verilecek ve her turnuva sonundaki kupa seremonisinde bu durum coşkuyla lanse edilecek. Almanya’daki turnuvalar organizasyonun online internet sayfaları olan Livestream, twitter, instagram, facebook ve youtube kanallarından yayınlanmaktadır. Türkiye’deki turnuva finali için de burada ayrıntılı bir sayfa açılacaktır.

ULAŞTIĞI KİTLELER

Almanya’daki turnuvalara toplamda yaklaşık 400 bin seyirci katılım gerçekleştirmektedir. TV-Seyirci sayısı ise ARD + SKY canlı yayınları ile 4 Milyonu aşmaktadır. Ayrıca etkinlikle ilgili haber ve yayınlar çeşitli yazılı basında da yayınlanarak daha geniş kitlelere ulaşacaktır.

ALMANYA’NIN 9 FARKLI KENTİNDE YAPILACAK OLAN  “PLAJ VOLEYBOLU TURNUVASI”  FİNALİNİN MUĞLA’DA YAPILMASI VE GÖKOVA KÖRFEZİNDEKİ KİTEBOARD SAHİLİNDE ULUSLARARASI BİR TURNUVA DÜZENLENMESİ PLANLANIYOR.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.