Göksun 1. Kar festivali büyük ilgi gördü

Göksun 1. Kar festivali büyük ilgi gördü
Göksun Belediyesinin, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ile düzenlediği, Göksun 1. Kar Festivali büyük ilgi gördü.

Göksun Belediyesinin, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ile düzenlediği, Göksun 1. Kar Festivali büyük ilgi gördü. Mürsel Mahallesindeki 1850 rakımlı Kurugöl mevkiinde 2 Nisan Pazar günü düzenlenen 1. Kar Festivaline başta Göksun olmak üzere çevre ilçeler, Kahramanmaraş merkezi ve Gaziantep’ten yoğun katılım odu. Yerel sanatçı Salih Kıraç, 1580 rakımda verdiği konser ile festivale katılanlara unutulmaz bir gün yaşatırken, Göksun Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibinin yöresel oyunlar ile renk kattığı festivalde öğrenciler ve vatandaşlar halaylar çekere birlik ve beraberlik ortamında doyasıya eğlendiler.

gbb_7505.jpg

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, festivalde yaptığı konuşmada, “Nisan ayında bu güzellikleri bize yaşattığı ve gösterdiği gayret ve yaptığı hizmetler için değerli Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın’a sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Artık Su Akıp Türk Bakmıyor, Türk Değerlendiriyor

Bölgenin güzelliği karşısında duygulandığını dile getiren Güvenç, şunları kaydetti:

“Görev yaptığımız uzun yıllar boyunca Taşra’da, Anadolu’da yabancıların, “Su akar Türk bakar” sözü hep içimi sızlattı. Türkler bir şey yapamaz, derelerimiz, nehirlerimiz, imkanlarımız orada durur, şehirlerimiz bakımsız, ülke yoksul, halkımız yoksulluk içinde. Bunlar otuz yıl boyunca içimizi sızlattı. Ama bugün burada 1850 metre’de Nisan ayında Göksun Belediyemizin açtığı yolla değil suları, Allah’ın dağını ve karını değerlendiriyoruz. Allah yolumuzu açık etsin diyorum. Gerçekten çok mutlu oldum. Çok gururlandım. Biz artık bu ülkenin her türlü imkan ve kabiliyetini, her türlü potansiyelini değerlendirmeye başladık. Bunun arkası gelecek. Bu ülke daha büyüyecek, daha zenginleşecek ve şehirlerimiz daha yaşanılır hale gelecek, gelirleri artacak. Gençlerimizin insanlarımızın yüzü gülecek.”

gbb_7632.jpg

Avrupa, Amerika Ne Derse Desin, Türkiye Büyüyecek

Göksun’un her türlü potansiyelinin kullanılmasını ve ileriye gitmesi için çalışacaklarına dikkat çeken Güvenç, konuşmasına şöyle devam etti:

“Şuan da bir tabiat cennetinin tam ortasındayız. Yıllar yılı buraya gelemedik. Neden? Çünkü belediyelerimizin ve devletimizin imkanları yoktu. Bugün buradayız, gençler heyecan içinde. İnşallah burada bir turizm endüstrisi gelişecek ve kalkınacak. Bunların hepsi inançla olur, istikrarla olur, samimiyetle çalışıp halkı sevmekle olur. Onun için mutluyum gururluyum. Ve bizde elimizden geldiği kadar çalışkan ve heyecanlı belediye başkanımızın arkasında duracağız. Göksun’un her türlü potansiyelinin kullanılmasını ve ileriye gitmesini sağlayacağız. Değerli kardeşlerim, sevgili gençler işin özü şu; Biz birbirimizi seversek, bölünmezsek, parçalanmazsak, samimi olarak hizmet edenlere sahip çıkar arkalarında durursak, istikrarlı olursak, bu ülke büyüyecek. Avrupa ne derse desin büyüyecek, Amerika ne derse desin büyüyecek. Yeter ki bir olalım beraber olalım. Allah yolumuzu açık etsin, Allah gençlerimizin önünü aydınlık etsin.”

gbb_7684-(1).jpg

Göksun Keşfedilmeyi Bekleyen Bir İlçedir

Göksun Kaymakamı Cengiz Ayhan, festivalde yaptığı konuşmada, “Ormanlarımız, kanyonlarımız, yaylalarımız, nehirlerimizle kısacası muhteşem doğasıyla Göksun görülmesi gereken ve eko turizm açısından keşfedilmeyi bekleyen bir ilçedir” dedi.

Göksun’un farklı özelliklere sahip olduğunu belirten şunları kaydetti: “1300 rakımda bulunan Göksun ilçemiz Akdeniz iklim kuşağında bulunmasına rağmen, Toros dağlarının etkisi nedeniyle ilçemizde karasal iklim hüküm sürmekte buna bağlı olarak da ilçemiz, doğası, coğrafyası ve iklimiyle bölge ve ilimize göre farklı özellikler arz etmektedir. Ormanlarımız, kanyonlarımız, yaylalarımız, nehirlerimizle kısacası muhteşem doğasıyla Göksun görülmesi gereken, eko turizm açısından keşfedilmeyi bekleyen bir ilçedir. İlçemizin muhteşem coğrafyası ve iklime bağlı olarak Nisan ayında bile kar görebildiğimiz, kara dokunabildiğimiz Kurugöl bölgesinde kar festivali için bir aradayız. Bu organizasyonla da ilçemizin kış turizme aday olması için farkındalık yaratmaktır.”

Göksun, Doğal Güzelliler Şehridir

Nisan ayında 1 metre karda festival düzenleyerek ilçe halkının bir hayalini daha gerçekleştiren Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, festivalde yaptığı konuşmada Göksun’un Kahramanmaraş’ın en kadim ilçelerinden biri olduğunu ve birçok medeniyetin izlerine rastlanıldığını belirtti.

Göksun’un, stratejik konumu kadar yüksek dağları, kilometrelerce uzanan kanyonları, el değmemiş cam ormanları, yaylaları, temiz havası, çok sayıda endemik bitkileri ve coşkun sularıyla doğa harikası bir ilçe olduğunu belirten Başkan Aydın, şöyle konuştu:

“Biz son yıllarda yaptığımız tanıtım çalışmalarında ilçemizi Doğal Güzelliler Şehri olarak lanse ediyoruz. Hepimizin malumu olduğu üzere, dünyada ne kadar insan var ise o kadar da farklı zevk vardır. Bu sebepledir ki dünyanın her köşesi farklı güzelliklerle bezenmiştir. Bununla birlikte bizler biraz da torpil geçerek Anadolu’yu cennet vatan olarak tarif ederiz. Göksun ise, tarihî, coğrafî yapısı, doğal güzellikleri, iklimi ve hem yayla, hem de kış turizm açısından sahip olduğu potansiyeli ile bu cennetin saklı kalmış ender mekanlarından biridir.”

gbb_7913.jpg

Göksun, Turizm Ekonomisinden Hak Ettiği Payı Alacak

 

Dünyanın her yerinde Turizmin ekonominin itici güçlerinden biri olarak kabul edildiğine vurgu yapan Başkan Aydın, “Günümüzde tarihi ve kültürel değerler kadar, doğal güzelliklerin de turizmde çok büyük bir önemi ve yeri olduğu herkesçe bilinmektedir. Sahip olduğumuz ender güzelliklerin ve potansiyelin farkında olduğumuzu ve Göksun’un turizm ekonomisinden hak ettiği payı alması için çaba sarf ettiğimizi bilmenizi isterim.” dedi

Federasyon Tarafından Uygun Bulundu

Kurugöl Boğazı Kayak Merkezi Projesi için çalışmalara 2011 yılında başlandığına işaret eden Başkan Aydın, Göksun Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü olarak görev yaptığım dönem içinde, 2011 yılında Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığı nezdinde başlatılan çalışmalar hakkında bilgiler verdiği konuşmasında, Türkiye Kayak Federasyonu tarafından gönderilen uzman ekibin, Kurugöl Boğazının, kayak merkezi, kayaklı koşu, kayaklı yürüyüş, kar motosikleti ve kızak için uygun olduğunu rapor ettiğini söyledi.”

Hemşerilerimin Desteğine İhtiyacımız Var

Kurugöl Boğazına kayak merkezi yapılması için kamuoyu desteğine ihtiyacı olduğunu da belirten Aydın, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sizlerin desteği ile görevde bulunduğumuz 3 yıl içinde ilçemizin her alanda gelişmesi için çalışmalar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Göksun 1. Kar Festivalini burada yapmamız ve sizleri buraya getirmemizin bir tek nedeni ve amacı var. O da Kurugöl Boğazında kurulmasını planladığımız Kayak Merkezi Projesi için kamuoyu desteğini almak. En ideal kayak merkezi için sezonda 3 ay kar alması tercih edilir. Kurugöl Boğazında ise bu süre yaklaşık 5 aydır. İnşallah bugüne kadar birçok projede olduğu gibi Göksun Kurugöl Boğazı Kayak Merkezi Projesini de başta Başbakan Yardımcımız Sayın Veysi Kaynak olmak üzere, 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mahir Ünal, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Sayın Milletvekillerimiz, Sayın Valimizin ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleri ile hayata geçireceğiz.”

Başkan Aydın, festivale katılanlara teşekkür ederken, hayattan yaşayarak zevk almak isteyen herkesi, tarihi, kültürü ve doğal güzellikleri ile cennet vatan Anadolu’nun ender mekanlarından biri olan Göksun’a davet ettiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından festival kurdelasının kesilmesi ile birlikte, Kahramanmaraş Dağcılık ve Arama Kurtarma Derneği (KADAK) üyeleri ile Göksun Dağcılık ve Kayak Derneği üyeleri, 2540 rakımlı Topaktaş Tepe’den festival alanına gösteri kayağı yaparak indiler. Festivalde Göksun Belediyesi tarafından katılımcılara mangalda sucuk ekmek ve çay ikramı yapıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.