GÖKSUNDA BESİ SIĞIRCILIĞI KURSU YAPILDI

GÖKSUNDA BESİ SIĞIRCILIĞI KURSU YAPILDI
İŞKUR ortaklığı ile İlçemizde istihdamı artırmak amacıyla imzalanan protokol gereği ‘Tarımsal Nüfus Gençleşiyor’ projesi kapsamında ‘Besi Sığırcılığı’ kursu açıldı.

Göksun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Göksun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İŞKUR ortaklığı ile İlçemizde istihdamı artırmak amacıyla imzalanan protokol gereği ‘Tarımsal Nüfus Gençleşiyor’ projesi kapsamında ‘Besi Sığırcılığı’ kursu açıldı.

Göksun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerinden Zooteknist Emin Yalçınöz ve Mehmet Ali Akyol tarafından verilen eğitime genç çiftçilerimiz yoğun ilgi gösterdi.

Besi Sığırcılığı kursu kapsamında Yem Bitkileri Yetiştirme, Besi Sığırı İşletmelerinin Planlanması, Besi Sığırcılığında Mekanizasyon, Besi Sığırlarının Beslenmesi, Besi Sığırcılığında Sürü Yönetimi, Besi Sığırlarında Sağlıklı ve Kaliteli Kırmızı Et Üretimi, Besi Sığırlarında Hastalık ve Zararlılar ile Mücadele konusunda bilgiler verildi.

Göksun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç 2017 yılı içerisinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İŞKUR işbirliğiyle 8 kurs hedeflediklerini bu kurslardan 4’ünün açıldığını, önümüzdeki hafta Çilek Yetiştiriciliği Kursu’nun açılacağını, kursa katılmak isteyen çiftçilerimizin İlçe Müdürlüğümüzden ayrıntılı bilgi alabileceklerini belirtti.

 

goksunda-kurs-(2).jpggoksunda-kurs-(3).jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.