Göksun’da Mehter Konseri Düzenlendi

Göksun’da Mehter Konseri Düzenlendi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtarılışın 96. yıldönümünü nedeniyle Göksun’da Mehter Konseri düzenledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtarılışın 96. yıldönümünü nedeniyle Göksun’da Mehter Konseri düzenledi.

Konser öncesi Göksun Belediyesi önünden başlayarak, Atatürk Caddesi, Cumhuriyet Meydanı ve İstiklal Caddesinde, Kurtuluş Yürüyüşü yapıldı.

Belediye İş Merkezi Meydanında düzenlenen konserde, Kahraman Mehteran takımı mehter marşları ile Göksun’lulara unutulmaz bir gün yaşattı.

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, konser sonrası yaptığı konuşmada, “Şanlı tarihi zaferlerle dolu bir millet olarak üzerinde onurla, gururla yaşadığımız vatanımızın hangi şartlarda temin edildiğini anlamamız ve bilmemiz için kurtuluş günleri çok önemlidir” dedi.

Kahramanmaraş’ın 96 yıl önce 22 gün 22 gece süren kurtuluş mücadelesinin sonunda düşman işgalinden kurtarıldığını hatırlatan Başkan Aydın, şunları kaydetti:

“96 yıl önce 22 gün 22 gece durmaksızın savaşarak Fransız ve diğer işgalcilerden temizleyen o günün Sütçü İmamları, Arslan Beyleri, Mıllış Nurileri, Rıdvan Hocaları işte bizim bugün bu vatanda rahat yaşamamız için canları uğruna savaşmışlar ve bu ülkeyi, Kahramanmaraş’ı ilçeleriyle birlikte bize teslim etmişlerdir. Hiç olmazsa onları yılda bir de olsa minnetle, şükranla anmanın bizim için borç olduğunu biliyoruz.”

1-20160210092422.jpg

Milli Şairimizi Mehmet Akif Ersoy’un, “Rabbim bu millete bir daha İstiklal Marşı yazmayı nasip etmesin” sözünü dile getiren Başkan Aydın, “Bizler kahramanlık duygularıyla, kahramanlık türküleriyle, kahramanlık marşlarıyla ülkemizin sınırlarını çizdik. Bizler ve bizden sonra ki geleceklerde bu ülkenin varoluşunu, geçmişini, tarihini unutmayarak ondan sonra da bölünmez bütünlüğümüzün devamını sağlamak için gerekli çaba ve gayreti gösterecektir inşallah. Ben bu vesile ile Kahramanmaraş’ımızın kurtuluşunun 96. yıldönümünü kutluyor, bizlere tertemiz yaşanabilir bir şehir bırakan kahramanlarımızı da bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu programı düzenlediği ve hazırladığı için kendine ve ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kurtuluş yürüyüşü ve Mehteran Konserine Göksun Kaymakamı Cengiz Ayhan, Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Kamu Kurum Amirleri, STK Temsilcileri, Belediye Birim Amirleri ve Personelleri ile vatandaşlar katıldı.

2-20160210092422.jpg3-634.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.