Goman Dağında Yamaç Paraşütüyle Atladılar

Goman Dağında Yamaç Paraşütüyle Atladılar
Goman Dağı’nda çözüm süreciyle birlikte artık yamaç paraşütü yapılıyor.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine renk katmak ve ilçenin tanıtımını yaparak yöre halkına ve özellikle çoc...

Goman Dağı’nda çözüm süreciyle birlikte artık yamaç paraşütü yapılıyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine renk katmak ve ilçenin tanıtımını yaparak yöre halkına ve özellikle çocuklara havacılık sporlarından yamaç paraşütü tanıtmak, ulusal ve uluslar arası sporcuları yöreye çekmek maksadıyla Şemdinli Kaymakamlığı bünyesinde Şemdinli İlçe Jandarma Komutanlığı koordinesinde yamaç paraşütünün önemli isimleri Şemdinli’de bir araya geldi. İkili, serbest atlayış ve paramotor uçuşları yapıldı. İlçede yaşayan omur iliği felci olan Cennet Karaca adındaki engelli bayan da pilotlar sayesinde hayalini gerçekleştirdi. Sağlık ekiplerince getirilen Karaca, Goman Dağı’na çıkmanın mutluluğunu yaşadı. Türkiye’nin birçok bölgesinden yamaç paraşütü pilotlarının ilçeye geldiğini ifade eden Karaca, “Bazı tabuların artık yıkılması gerekiyor. Bütün Türkiye’nin buraya gelmesi ve burada uçması lazım. Tek kelimeyle harika. Ömrümde ilk defa tattığım bir duygu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan uçuşlara Ferdi Toy, Cengiz Koçak, Samet Baydar, Metin Sıralı, Şeref Terzi, Oğuzkan Sadeer, Haluk Çağlıoğlu, Arif Eskara, Hamza Algül, Yılmaz Özkaya, Mehmet Dursun, Murat Çiftçi, Şenol Arat, İbrahim Altın isimli yamaç paraşütü pilotları katıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.