Gönüllüler Farklı Milletleri İftarda Buluşturdu

Gönüllüler Farklı Milletleri İftarda Buluşturdu
SGK gönüllüleri, farklı milletlerden Müslümanları aynı iftar sofrasında buluşturdu.

- SGK gönüllüleri, farklı milletlerden Müslümanları aynı iftar sofrasında buluşturdu.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nda gönüllü katılımlı sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştiren gönüllüler, düzenledikleri iftar yemeğinde şehit ailelerini, gazileri, devlet koruması altındaki çocukları, Somalili ve Suriyeli aileler ile Filistinli öğrencileri bir araya getirdi. SGK yemekhanesindeki iftara SGK Yönetim Kurulu üyeleri Salih Kılıç, Kazım Ergün, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Mustafa Apaydın, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdür Yardımcısı Dr. Alper Süzenve ve kurum çalışanları katıldı. Farklı milletlerden 450 davetlinin iftar yaptığı programın konukları arasında yer alan Filistinli öğrenciler, gönüllülerin kendilerini hatırlamalarından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Programda gönüllüler adına bir konuşma yapan Nergiz Değirmenci, “Toplumları güçlü kılan en önemli unsur, o toplumun bireylerini aynı noktada buluşturan ortak duygular ve değerlerdir. Biz de SGK gönüllüleri olarak ülkemizdeki dezavantajlı grupların acılarını paylaşarak azaltmak, sevinçlerini paylaşarak çoğaltmak için 6 yılda çok önemli projeleri hayata geçirdik” dedi.

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı ve SGK Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Ergün ise Filistin’de yaşanan olaylara dikkat çekerek, “Filistin’de İsrail’in zulmü devam ediyor. Çocuk, yaşlı, genç demeden yüzlerce masum insanın öldürülmesinden büyük üzüntü ve kaygı duyuyoruz. İsrail biran evvel operasyonları durdurmalıdır” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra sahne alan Türk sanat ve tasavvuf müziğinin usta sesi Fatih Koşan, misafirlere birbirinden güzel ilahiler seslendirdi.

GÖNÜLLÜLER FARKLI MİLLETLERİ İFTARDA BULUŞTURDU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.