Görme Engelli Gören’in Dramı Yürek Yaktı

Görme Engelli Gören’in Dramı Yürek Yaktı
İzmir’de, eşi ve çocukları tarafından terk edilen görme engelli diyaliz hastası Hasan Gören’in yaşam savaşı yürek sızlattı. Hayatla mücadele ederken bir de yeşil kartının elinden alınmasıyla kahrolan...

İzmir’de, eşi ve çocukları tarafından terk edilen görme engelli diyaliz hastası Hasan Gören’in yaşam savaşı yürek sızlattı. Hayatla mücadele ederken bir de yeşil kartının elinden alınmasıyla kahrolan Gören, yetkililerden yardım istedi.

Soyadı Gören, ancak o 57 yıldır görmüyor. Üç yaşındayken önce gözlerini yıllar sonra da eşi ve iki kız çocuğunu kaybeden 59 yaşındaki Hasan Gören’in yaşadıkları yürekleri sızlattı. 13 yıldır eşinden ayrı yaşayan, iki kız çocuğunun da halini sormamasıyla zor günler geçirmeye başlayan Gören, son bir yıldır da böbrek yetmezliği hastalığıyla mücadele ediyor. Sokaklarda oyuncak satarak evini geçindiren Gören kazandığı paralarla iki ev aldı. Kendisi gibi görme engelli olan eşini çok sevdiği için iki evinin de tapusunu onun üzerine yaptı. Ancak eşi yıllar sonra iki evi de alarak talihsiz adamı terk etti. Şimdilerde geçim sıkıntısı çeken ve üstüne bir de her gün diyaliz merkezlerinin kapısını aşındıran Hasan Gören’in belini en çok büken yeşil kartının elinden alınması oldu. Aldığı engelli maaşı dolayısıyla yeşil kartına el konulduğunu anlatan talihsiz adam yetkililere ‘Benim cumhurbaşkanım’ dediği Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.

“YEŞİL KARTIMI İPTAL ETTİLER”

Böbrek hastalığına yakalanmadan önce oyuncak satarak geçinmeye çalışan ancak hastalığı ile birlikte yürümede güçlük çeken Gören, zor günler yaşadığını şöyle anlattı: “Şu an haliyle ev kirası, giderlerim haliyle geçim sıkıntısı yaşıyorum. Beni engelleyen rahatsızlığım. Rahatsızlığım olmasa elimden geldiği kadar idare ederim. Görmememi ben hiç eksiklik saymıyorum. Ancak bu hastalık beni önlüyor. Yoksa elim yine iş tutardı, yine bir şeyler satardım. Ama bu hastalık dolayısıyla yapamıyorum işte. Yeşil kartımı engelli maaşıma göre kart hakkını kaybettiğim gerekçesiyle iptal ettiler. İki üç sefer evrak yaptırdım. Kaymakamlığa gittim rica ettim, valiliğe dilekçe verdim. Kaymakamlığa talimat verildi ama maalesef bir sonuç alamadım. Senin maaşın var ve bu engelli maaşın tek kişiye fazla düşüyor. ‘Maaşın 370 TL’yi geçti mi prim yatırmak zorundasın’ diyorlar.” Eşinin kendisini terk etmesine rağmen hakkını helal ettiğini ve onu suçlamadığını söyleyen talihsiz adam eşiyle aralarına kötü niyetli kişilerin girdiğini ve ayrıldıklarını öne sürdü.

“EVLATLARIM ‘SENDEN UTANIYORUM’ DEDİ”

Annesini ve babasını kaybeden, akrabalarının ise sırt çevirdiğini anlatan Hasan Gören, “Benim kendi öz sülalem bu yaşa kadar bana sahip çıkmadı. Şimdi 480 TL aldığım için ‘Gelseydin, biz sana bakardık’ diyorlar. Maaşım var ya. Peki benim maaşım yokken, gurbette iki yakam bir araya gelmezken niye bana sahip çıkmadınız?” diye konuştu.

Yaşadıklarını anlatırken zaman zaman boğazı düğümlenen ve gözyaşlarını tutamayan Gören, sözlerini şöyle sürdürdü: “Demek ki ben ne diyeyim bu dünyaya layıkmışız demek ki. Layıkmışız başka bir şey demeyeceğim. Benim anam babam ağabeylerim bana dilencilik yaptırdı. ‘Sen evlenirsen bile senin kör gözünle piçlerin olur, biz mi bakacağız onlara’ dediler. Evlatlarımın ikisi de engelli değil. Ve benim evladım olan kişi, ben onları o kadar okuttum, göçtüm onlar için. Bir gün gelmiş bana çarşının orta yerinde ‘Ben sana baba demekten utanıyorum’ diyor. ‘Peki evladım özür dilerim dedim, özür dilerim’ dedim ve gittim.”

“İŞTE BENİM CUMHURBAŞKANIM”

Kimsesiz kalan Hasan Gören’in evindeki tek ses ise radyosu oldu. Radyosunu açıp haberleri dinlerken rast geldiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da ‘İşte benim sayın Cumhurbaşkanım’ diyerek seslenen talihsiz adam sözlerine şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşkanım’ eğer sesim yetişir de beni duyarsa bana bir yardım eli uzatırsa, bana yardımcı olursa çok memnun olurum. İnsanlar gibi gözüm görmüyor bende mutlu yaşamayı tercih ederim. Bana da bir yardım eli uzanırsa Allah rızası için memnun olurum. Olursa da olmazsa da yine Allah razı olsun. Yüce Rabbimiz, başka kimsemiz yok, Allah’tan başka kimsemiz yok.”

“ARTIK ORUÇ TUTAMAYACAĞIM”

Böbrek yetmezliğinin yanı sıra kalp rahatsızlığı, tansiyon, şeker hastalığı da bulunan Hasan Gören, evinde, hastanede zaman zaman bayıldığını ve kendine bakamadığını ifade etti. Böbrek hastası olduktan sonra kendisini en çok kahreden şeyin oruçlarını tutamayacağının olduğunu dile getiren Gören, “Bu sene Ramazan orucunu tutamazsın dediler gerçekten ciğerimden ve içimden can gitti. O kadar üzülüyorum. 9 yaşımdan beri tutardım yaşım 59. Ne yapalım Allah büyüktür” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.