Görüntüleri Sildiği İddia Edilen Otel Sahibi Yargılanıyor

Görüntüleri Sildiği İddia Edilen Otel Sahibi Yargılanıyor
Gezi Parkı olayları sırasında dövülerek hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın darp edildiği güvenlik kamera görüntülerini sildiği iddia edilen otel sahibi Erdoğan G.’in yargılanmasına başlandı.Gezi...

Gezi Parkı olayları sırasında dövülerek hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın darp edildiği güvenlik kamera görüntülerini sildiği iddia edilen otel sahibi Erdoğan G.’in yargılanmasına başlandı.

Gezi Parkı olaylarında dövülerek öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın darp edildiğine yönelik bulunduğu iddia edilen otelden alınan güvenlik kamera görüntülerinin bir kısmının silindiği tespit edilmişti. Konuyla ilgili otel işletmecisi Erdoğan G. hakkında dava açıldı. Erdoğan G.’nin yargılanmasına 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmada sanık Erdoğan G.’in yanı sıra avukatlar hazır bulundu. Duruşmada kendisini savunan Erdoğan G., üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Otelde 8 adet güvenlik kamerası bulunduğunu ifade eden Erdoğan G., mahkeme salonundaki ifadesine şu şekilde devam etti:

“Görevliler istediğinde bu kameraların yaptığı kayıtları eksiksiz kendilerine teslim ettim. Ortalık karışıp kavga çıkınca kameraların fişini çektim. Kesinlikle kamera kayıtlarını silmedim. Kayıtlarda en ufak bir oynama yoktur. Ben kameraları kapatmadım. Otelin elektriğinin ana şartelini kapattım. Çünkü dışarıda kavga ve kargaşa ortamı vardı. Polisler ve göstericiler otelime geliyor. Ayrıca otelime ailelerde gelip sığınıyordu. Otelde büyük yığıntı oluyordu. Bu nedenle oteli açık olarak görüp gelmesinler diye can ve mal güvenliğimizi sağlamak amacıyla otelin tüm elektriklerini kestim. Yani ana şarteli kapattım. Suçsuzum, beraatımı isterim. Kesinlikle kamera kayıtlarında eden ufak bir oynama yapılmamıştır. 20 dakikalık silinme denilen olay bu belirttiğim otelin elektrik ana şartelini kapatılması sürecinde gerçekleşmiştir. Ana şarteli kapattığımız bilgisayarlar için güç kaynağımız vardır, ancak olay günü güç kaynağımız yokmuş. Ben önceden olduğunu sanıyordum, ancak yokmuş. Olay anında polisler bana gelip, kameraları kapatmamı söyledi.”

Mahkeme heyeti, hakkında aynı olaydan dolayı dava açılan polis memuru Hüseyin E. ile otel sahibi Erdoğan G.’nin davasının birleştirilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.