Gözünden Çıktı

Gözünden Çıktı
Elbistan Devlet Hastanesi Göz Polikliniği’ne başvuran bir vatandaşın, gözüne batmış 7 milimetre uzunluğundaki metal tel çıkarıldı. Elbistan’da yaşayan Nabi Bozkurt (50) adlı vatandaş, yol kenarında ar...

Elbistan Devlet Hastanesi Göz Polikliniği’ne başvuran bir vatandaşın, gözüne batmış 7 milimetre uzunluğundaki metal tel çıkarıldı.

Elbistan’da yaşayan Nabi Bozkurt (50) adlı vatandaş, yol kenarında arkadaşlarıyla birlikte otururken bir anda gözünde bir batma hissetti. İlk etapta gözünde çapaklanma olduğunu düşünen Bozkurt, Elbistan Devlet Hastanesi Göz Polikliniği’ne başvurdu.

Elbistan Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Sezer Helvacı tarafından yapılan ilk incelemede, göz bebeğinde çizik tespit edildi. Yapılan detaylı incelemenin ardından göze saplanmış 7 milimetre uzunluğunda metal bir parça görüldü. Hemen ameliyata alınan hastanın gözündeki metal operasyon sonunda çıkarıldı. Nereden geldiği belli olmayan 7 milimetre uzunluğundaki teli gördüğünde oldukça şaşırdığını ifade eden Nabi Bozkurt, fark eden ve ameliyatla metali çıkaran sağlık ekibine teşekkür etti.

Dr. Sezer Helvacı ise yol kenarında arkadaşlarıyla otururken sol gözünde birden batma hisseden hastanın, gözüne çapak kaçtığını sanarak kendilerine başvurduğunu belirterek, "İlk başta sadece göz bebeğinde çizik olduğunu düşündük. Ancak dikkatli bir incelemeden sonra hastanın gözünün yaklaşık 7 milimetrelik bir metal ile delinmiş olduğunu ve metalin gözün içine girmiş olduğunu gördük. Ameliyata aldık ve gözden metali çıkarıp gözün delinen kısımlarını onardık. Bu tür durumlarda kendi kendine müdahale geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurabilir. O yüzden göz gibi hassas organlarda yaşanan rahatsızlıklarda bir uzmana başvurmak gerekiyor" dedi. Göze batan 7 milimetre uzunluğundaki metalin ise, yakın bir yerde çalışılan spiral taşından sıçradığı tahmin ediliyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.