Gözyaşları Dinmiyor

Gözyaşları Dinmiyor
Karaman’ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında cansız bedenine ulaşılan 8 işçiden biri olan Tezcan Gökçe’nin annesi Ayşe Gökçe, toprağa verdiği oğlunun arkasından gözyaşı döküp, dua ediyor.Ermenek’teki...

Karaman’ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında cansız bedenine ulaşılan 8 işçiden biri olan Tezcan Gökçe’nin annesi Ayşe Gökçe, toprağa verdiği oğlunun arkasından gözyaşı döküp, dua ediyor.

Ermenek’teki maden ocağında 23 gün sonra cansız bedenine ulaşılan işçilerden Tezcan Gökçe’nin 75 yaşındaki annesi Ayşe Gökçe, dün oğlunu toprağa verirken yine bütün Türkiye’yi ağlatmıştı. Daha önce yapılan bir haberde “Oğlum yüzme bilmezdi” diyerek maden faciasının sembolü haline gelen Ayşe nine, oğlunun mezarına giderek dua etti. Oğlunun günlerce madenden çıkmasını beklediğini söyleyen gözü yaşlı anne, “Günlerce bekledim de yitirdim. Bekledim bekledim de yitirdim ama bulamadım. Umut ne arar, gitti umut. Oğlum sağlam gelsin istedim, istemez olur muyum. Dün tabutu gelince yerine koydum geldim. 3 hafta burada hem baktım hem ağladım. Yok gitti. Biraz önce mezarından geldim. Gittim yanına. Kara topraklarda yatar kuzum” diye konuştu.

“SON GİDİŞİYMİŞ”

Madende yaşamını yitiren Tezcan Gökçe’nin eşi Zeynep Gökçe ise, “23 gün sonra geldi cenazemiz ne yapalım. 20 gündür çıkacak mı diye ocakta bekledim. Ama çıkaramadık. Cenazesi geldiğinde bayrağının üzerinden kalkamadım. Okşadım, yolladım cenazesini. Sarıldım üstünden kalkmadım yiğidimin. Yardım gelmedi. Başımızda otursaydı da elin parasını pulunu istemezdim. Kuru ekmeğimizi bulup yeseydik. Böyle olacağını bilseydim yiğidimi gönderir miydim o kömürün altına. O sabah gitti evin önünü şöyle bir dolaşıp ağıllara bakmıştı. Aklı buralarda kalacakmış. ‘Gidiyorum’ dedi. Ben de ‘Tamam hadi git’ dedim. Son gidişiymiş işte” dedi.

MEZARINA BIRAKILAN NOT DUYGULANDIRDI

Dün Ermenek’te toplu kılınan cenaze namazının ardından cenazeleri Kazancı beldesine getirilen Tezcan Gökçe ve kayınbiraderi Mehmet Tokat için burada da tören düzenlenmişti. Gözyaşları arasında toprağa verilen Tezcan Gökçe’nin mezarına bırakılan not ise görenlerin hüznünü bir kat daha artırdı. Mezara çiçek, şeker ve lokum bırakan Gökçe’nin arkadaşlarından birisinin “Arkadaşım bizi kader ayırdı. Bunu kimse almasın ne olur” yazılı not bırakması dikkat çekti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.