Gözyaşları İçerisinde Toprağa Verildiler

Gözyaşları İçerisinde Toprağa Verildiler
Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Kozluca köyünde HÜDA-PAR ile HDP’liler arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden 2 HÜDA-PAR’lının cenazesi, Mardin Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından gözyaşla...

Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Kozluca köyünde HÜDA-PAR ile HDP’liler arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden 2 HÜDA-PAR’lının cenazesi, Mardin Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından gözyaşları arasında defnedildi.

İddiaya göre, Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Kozluca köyüne seçim çalışmaları için girmek isteyen HDP konvoyunu köyün dışında durduran HÜDA-PAR üyeleri ile HDP’liler arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından köyün içinden kimliği belirsiz kişiler tarafından HÜDA-PAR üyelerine ateş edilmiş ve HÜDA-PAR üyesi Mehmet Şerif Şimşek ile A. Celil Talayhan aldıkları kurşun darbeleriyle hayatını kaybetmişti. Cenazeler otopsi işlemleri için kaldırıldıkları Mardin Devlet Hastanesi’nde sabahın erken saatlerinde kalabalık bir grup tarafından alınarak defnedilmek üzere köylerine götürüldü.

İdil’e bağlı Kozluca köyü mezarlığına götürülen cenazeler gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.