Greenpeace Çed Raporunu Protesto Etti

Greenpeace Çed Raporunu Protesto Etti
Greenpeace Akkuyu’da kurulacak Nükleer Güç Santrali’ni protesto etmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önünde eylem yaptı.

- Greenpeace Akkuyu’da kurulacak Nükleer Güç Santrali’ni protesto etmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Greenpeace üyeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Söğütözü'ndeki binası önünde toplandı. Burada yapılan açıklamada, geçen yılın Ekim ayında dile getirdikleri isteklerin bu seneki ÇED Raporu’nda yer almadığını ifade eden Greenpeace Avukatı Deniz Bayram, “ÇED Raporu birçok eksikliği içinde barındırıyor. Geçen yılki isteklerimiz de ÇED Raporu’nda yer almadı. Bugün burada bunu protesto etmek için toplanmış bulunuyoruz” dedi.

250 bin çevre duyarlısı vatandaşın imzalarıyla birlikte geldiklerini ifade eden Bayram, “İçerisinde pek çok eksiğin olduğu bu yılki ÇED Raporu’nu bakanlığın kabul etmeyerek geri iade etmesini talep ediyoruz. Ayrıca raporda nükleer atıkların Türkiye’den Rusya’ya götürülmesiyle ilgili de düzenleme bekliyoruz” diye konuştu.

250 bin kişinin imzasının olduğu kutuyla toplantıya katılmak üzere bakanlık binasına giren Bayram ve beraberindeki iki kişi Greenpeace olarak neler istediklerini de dile getirecek.

“Akkuyu, Çernobil olmayacak”, “Durma haykır, nükleere hayır” ve “Nükleere inat, yaşasın hayat” şeklinde sloganlar atan eylemciler, kendilerini temsilen üç kişinin komisyonun toplantısına girmesiyle olaysız şekilde dağıldı.

GREENPEACE ÇED RAPORUNU PROTESTO ETTİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.