Grev Başladı

Grev Başladı
Maden-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı Adil Bölükbaşı:“Hakkımızı Alana Kadar Hiçbir Yere Gitmiyoruz”

Türkiye Maden İşçileri Sendikası’nın (Maden-İş) yaklaşık 7 yıldır örgütlü olduğu Park Teknik Elektrik Madencilik Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de çalışan işçiler greve çıktı. Grev kararına ilişkin olarak konuşan Maden-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, “Geri adım atmak yok. Hakkımızı alana kadar buradayız. İşçimize evine ekmek götürebileceği bir ücret istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

  Maden-İş Sendikası Elbistan Şubesi ile Çöllolar Kömür İşletmesi’nin sahibi Park Teknik Elektrik Madencilik Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasındaki 1 Ocak 2014’ten beri süren toplu iş sözleşmesi müzakerelerinin sonuçsuz kalmasının ardından alınan grev kararı, dün itibariyle uygulanmaya başlandı.

  Sabah saatlerinde Çöllolar Kömür İşletmesi’nin Çoğulhan nizamiyesine toplanan kalabalık bir işçi grubu, nizamiyeye ‘bu iş yerinde grev vardır’ yazılı pankartlar astıktan sonra bir süre grev çadırında bekledi. Maden-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı Adil Bölükbaşı ve yönetim kurulu da grev çadırında işçilere destek verdi.

  204’ü sendikalı 276 işçinin çalıştığı Park Teknik A.Ş.’deki grev kararına ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Maden-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, 2007 yılından beri bölgede faaliyet gösteren firma ile 2014 yılı başından itibaren sürdürdükleri toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç alamadıklarını söyledi.

  Bu durum karşısında alınan grev kararını uygulamaya geçirdiklerini belirten Bölükbaşı, “Grev yapmak için grev yapmayız ama hak almak için başka çare kalmamışsa maden işçileri olarak grevin de en iyisini yaparız” dedi.

  9 madencinin cansız bedenlerinin hala milyonlarca ton toprak altında çıkarılmayı beklediğini hatırlatan Başkan Bölükbaşı, “O işçilerimiz de ekmek için buradaydılar. Bizler onların canlarını verdikleri bu işletmede çalışan işçi kardeşlerimizin şartlarının iyileştirilmesi için mücadele ediyoruz. Grevimiz maden işçilerine ve tüm çalışanlara hayırlı olsun, yolumuz açık olsun. 2014 yılı toplu sözleşme görüşmelerine başladığımız ilk günden itibaren Maden-İş sendikası olarak sözleşmeyi masada bitirmek için çaba sarf ettik. Daha önceki dönemlerde olduğu gibi sözleşme masada bitsin istedik. Sözleşmeyi masada bitirmek yönündeki tercihimizi, isteğimizi defalarca ve açık bir biçimde dile getirdik. Yapıcı bir tutum sergileyerek son ana kadar uzlaşma için çaba harcasak da toplu sözleşmeyi masada bitiremedik. Çöllolar’daki işveren firmanın uzlaşmaya dönük adımlar atmaması üzerine bugün, sendikamıza üye 204 işçimizle birlikte greve çıktık. Grevimiz hayırlı, yolumuz açık olsun” şeklinde konuştu.

  “Maden işçisi insan gibi yaşamaya yetecek ücret istiyor” diyen Başkan Bölükbaşı, “İşçimizin maaşlarının insanca yaşamaya yetecek bir düzeye yükseltmesini istiyoruz. Geçim sıkıntısı çekmeden, gelecek endişesi taşımadan yaşamak istiyoruz. Çocuklarımızı iyi bir biçimde büyütmek, iyi bir eğitim almalarını sağlamak istiyoruz. Ama işveren bu taleplere sırtını döndü. Maden-İş Sendikası olarak işçi hak ve özgürlüklerini geliştirme mücadelesinde taş üstüne taş koyarak bugünlere geldik. Bedeller ödeyerek bugünlere geldik. Uzun soluklu mücadelelerin içinden geldik. Biz laf olsun diye grev yapmayız. Yaptık mı hakkını veririz. Grev bizim amacımız değil, aracımızdır. İşveren firmanın yönetimine bir kez daha sesleniyorum. Sendikamızın talepleri açıktır, bugün gümbür gümbür greve çıkan maden işçisinin sesine kulak verin” açıklamalarını yaptı.

  Alanda bekleyen maden işçilerine de seslenen ve güç birliği yapmalarını isteyen Başkan Bölükbaşı, “Değerli maden işçisi kardeşlerim. Başımız dik biçimde boşalttığımız işletmemize yine başımız dik bir biçimde döneceğiz. Hakkımızı alarak geri döneceğiz. Bugün, işimiz, ekmeğimiz, çocuklarımızın geleceği için çetin bir yola çıkıyoruz. Bu zorlu mücadelede sendikamızın etrafında sımsıkı durun, birliğinizi her zamankinden daha sağlam tutun. Sendikamıza inanın, gücümüze inanın, birliğimize inanın. Bu yolun sonunda kazanan biz olacağız. Hakkımızı alana kadar da buradayız” cümlelerini kullanarak konuşmasını tamamladı.

  Başkan Bölükbaşı, talepleri karşılanana kadar işçilerle birlikte grev çadırında olacaklarının da altını çizdi.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.