Grup Başkanvekili Aydın’dan Belediye Meclisine Ziyaret

Grup Başkanvekili Aydın’dan Belediye Meclisine Ziyaret
AK Parti Gurup Başkanvekili Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu başkanlığında gerçekleştirilen Belediye Meclis Toplantısında, meclis üyeleriyle bir araya geldi.Belediye meclisine katılan AK Par...

AK Parti Gurup Başkanvekili Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu başkanlığında gerçekleştirilen Belediye Meclis Toplantısında, meclis üyeleriyle bir araya geldi.

Belediye meclisine katılan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın yaptığı konuşmada meclis üyelerine teşekkür ederek, “Sayın Belediye Başkanımıza ve ekibine çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum. Adıyaman’ın iki önemli vizyon projesi var bunlardan birincisi kentsel dönüşüm diğeri ise Eğri Çayı parkı projesidir. Bu projeleri en kısa zamanda hayata geçirmemiz gereklidir. Kentsel dönüşüm projesi tamamlandığında Adıyaman rahatlayacak ve Adıyaman kent görünümü kazanacak. Büyük bir köy olmaktan büyük bir şehir olmaya adım atmış olacağız. Özel idare aracılığı ile Ziyaret Çayının oraya yapmış olduğumuz projeyi Kanal Adıyaman projesi olarak nitelendiriyoruz. Bu alan için Devlet Su İşleri’nden ve Gençlik Spor Bakanlığı’ndan ciddi ödenekler aldık. Proje tamamlandığında Adıyaman’a yeni bir cazibe merkezi kazandırmış olacağız. Şehrimizin batı tarafında yer alan Eğri Çayı için her zaman bir şeyler yapılmasını istedik. Belediyemizin de katkılarıyla Éğri Çayı’nın projesine başlanılacak. Bakanlık yatırım programına aldı. Şehrin batı tarafında da hemşerilerimizin rahat nefes alacağı aileleri birlikte hoş vakit geçirebilecekleri bir alan kazandırmış olacağız. Projede spor ve piknik alanları yer almaktadır. Eğri Çayı projesi Adıyaman için çok önemli bir projedir” dedi.

Aydın, “Valilik ve özel idare için DSİ’nin eski yerinde modern bina yapılacak. 48 Milyon tutarında deyim yerinde ise bir külliye yapacağız. Adıyaman’a yakışır bir hükümet binası kazandıracağız. Adıyaman’a katma değer katacak marka olacak bir külliyede vatandaşlara hizmet verilecek. Çok yakında inşaatın temeli atılacak. Eski adliye ve şuanda ki hükümet binasını ise yıkıp Adıyaman’a yakışır bir meydan yapacağız. Bu meydanın altı kapalı otopark olacak. Meydanımız peyzajı ile Adıyaman’a yakışır bir meydan olacaktır. Meydan yapılacak alan belediyeye tahsis edildi. Meydan projesi tamamlandığında Adıyaman’ın ciddi sorunlarından birisi daha çözülmüş olacak. Kuzey çevre yolu çok önemli, Atatürk Bulvarı mevcut haliyle şuanda trafiği kaldırmıyor. Nissibi Köprüsünün açılmasından sonra trafik daha da artmıştır. Kâhta ile köprü arasındaki yolun tamamlanmasıyla yoğunluk daha da artacaktır. Bu nedenle kuzey çevre yolunu bir an önce tamamlamak gereklidir. İmar düzenlemesi bittikten sonra yol yapımına başlanılacak. Adıyaman için önemli projelerden bir tanesi de bu yoldur. Adıyaman Belediye Meclisimizde güzel bir ortam var. El ele verince çözemeyeceğimiz bir sorun olmaz. Ben sizlerin her zaman emrindeyim ortak paydamız Adıyaman. Neticede hepimiz bu şehirde yaşıyoruz, güzel bir hizmet olsa hep birlikte faydalanacağız. Bu şehri dört beş yıllık süreç içerisinde çok iyi yerlere taşıyacağımıza inanıyorum. Adıyaman terörle anılacak bir şehir değildir. Bin yıllık kardeşliği içinde özümsemiş yegâne şehirlerden bir tanesidir. Terörün en sıkıntılı olduğu dönemlerde bile Adıyaman asla prim vermemiştir. Toplumun her kesimden insanı ile hep bir olmuştur kardeşçe yaşamıştır. Beni meclise kabul eden değerli meclis üyelerine ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise, AK Parti Gurup Başkanvekili Ahmet Aydın’a yapılan projelere verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

ADIYAMAN BELEDİYE MECLİSİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.