Gtb'den Öğretmenler Günü Kutlaması

Gtbden Öğretmenler Günü Kutlaması
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Meclis Başkanı Selami Memiş, '24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladılar.

- Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Meclis Başkanı Selami Memiş, '24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladılar.

Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıyacak genç nesilleri büyük bir sevgi ve fedakarlıkla eğiten öğretmenlerin özel ve saygın bir mesleği yerine getirdiklerini ifade eden GTB Başkanı Tiryakioğlu ve Meclis Başkanı Memiş, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladılar.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım 1928 tarihinin, 1981 yılından bu yana “Öğretmenler Günü” olarak kutlandığını anımsatan GTB Başkanları, kutlama mesajlarında şu görüşlere yer verdiler.

"İnsanı işleyerek eğitim ve öğretim ışığında yol gösterip ona çağ atlatan öğretmenler tarihler boyunca her zaman saygın bir mesleğin onurlu birer neferleri olmuşlardır. Bir insanı yetiştirmenin verdiği mutluluğu her zaman en büyük zenginlik olarak gören ve bu uğurda hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan öğretmenlerimiz geleceğimize baş mimarlarıdır. 'Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir ve öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' sözleriyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk de öğretmenlerimize verdiği değeri ve önemi ifade etmiştir. Bizler toplum olarak öğretmenlerimizin bu güvene layık bir şekilde yılmadan; genç neslimizi milli ve manevi değerlerine saygılı, çağın tüm gereksinimlere uygun bilgi ve beceri kapasitesiyle donatıp yetiştireceklerine gönülden inanıyoruz. En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin ve eğitim camiasının Öğretmenler Günü'nü kutluyor, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi de rahmet, saygı ve şükranla anıyoruz."

GTB'DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.