Gto 2015’in İlk Meclis Toplantısını Yaptı

Gto 2015’in İlk Meclis Toplantısını Yaptı
Gaziantep Ticaret Odası (GTO), yılın ilk meclis toplantısını Meslek Komite, Disiplin Kurulu ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu üyelerinin katılımıyla genişletilmiş olarak gerçekleştirdi.

- Gaziantep Ticaret Odası (GTO), yılın ilk meclis toplantısını Meslek Komite, Disiplin Kurulu ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu üyelerinin katılımıyla genişletilmiş olarak gerçekleştirdi.

GTO Meclis Başkanı Ali Yener’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin konuk oldu. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, yaptığı konuşmada, Gaziantep’e lojistik merkez kuracaklarını, bu nedenle şehrin yapısına uygun lojistik merkezlerinin olduğu noktalarda incelemelerde bulunduklarını belirtti. Gaziantep’in Avrupa’nın en güneyinde ve Ortadoğu’ya açılan kapı olduğunun altını çizen Bartık, kuracakları lojistik merkezin dünyaca örnek alınacağını söyledi. Bartık, şunları kaydetti:

“Gaziantep 5 saatlik uçuş mesafesinde 2 milyar insana ulaşabilecek bir coğrafi konuma sahip. Türkiye’nin en güneyinde yer alıyor dolayısıyla Avrupa’nın en güney noktası. Mersin ve İskenderun limanlarına çok yakınız. Bir başka ifade ile batıyı Ortadoğu’ya bağlayan bir köprü noktası. Öte yandan ülkemizin doğusunda planlanan Ovit Tüneli, Kop Tüneli gibi tünelleri de içeren karayolları tamamlanınca ürünlerimiz Karadeniz limanları ile Rusya, Ukrayna, Kafkaslar ve Türki Cumhuriyetlere ulaştırılmasında da önemli bir avantaj sağlayacağız. Gaziantep’in coğrafi konumu ve ekonomik gücünü göz önünde bulundurunca bu merkezin hem Gaziantep’e, hem bölgeye hem de ülkemize önemli bir değer katacağı kuşkusuz “dedi.

Planlanan lojistik merkezi Büyükşehir Belediyesinin de desteklediğine vurgu yapan Bartık, “Geçtiğimiz günlerde Odamız ve Büyükşehir Belediyesi’nden yetkilerle birlikte Almanya’ya giderek Bremen Lojistik Merkezinde incelemelerde bulunduk. Gaziantep’te kurmayı planladığımız merkez tüm dünyanın örnek alacağı bir merkez olacak. Bunun için kolları sıvadık, yılsonunda temelini atmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

GTO olarak 2014 yılında KOBİ’lere yönelik ve mesleki eğitim alanında düzenledikleri eğitim programları ile bin 252 kişiye ulaştıklarını kaydeden Bartık, “Eğitim en önemli önceliğimiz. 2015 yılında da bu alandaki çalışmalarımızı artırarak devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

2014 yılında GTO Vizyon Projelerinin sadece 3 tanesiyle bin 38 KOBİ’ye ulaştıklarını belirten Bartık, şu bilgileri verdi:

“GTO Vizyon Projelerimiz kapsamındaki faaliyetlerimiz devam ediyor. 2014 yılında KOBİ Gelişim Merkezi Projesi çerçevesinde düzenlediğimiz 4 eğitim ve seminer ile 450, KOBİ Destek ve Danışma Merkezi Projemiz çerçevesinde düzenlediğimiz 3 etkinlikle de 588 KOBİ’ye ulaştık. Kadın Girişimci Destekleme Ofisi (KAGİDO) olarak düzenlediğimiz 5 etkinlikle de 466 kadına ulaştık. Hedefimiz 2015 yılında bu sayıları daha da artırmak."

Bartık, “Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz 6 adet yurtdışı sektör inceleme ve fuar gezisine 352 firma katılım sağladı. 2015 için planımız her ay bir yurtdışı fuar olacak şekilde 12 adet yurtdışı iş gezisi ile üyelerimizin küresel gelişmeleri yakından takip etmelerini sağlamak” dedi.

Fatma Şahin de göreve geldikten sonra gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında GTO yönetimi ve meclisine bilgi verdi. Şahin, program sonunda soruları cevapladı.

GTO 2015’İN İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.