Gül’den Gazze Çağrısı

Gül’den Gazze Çağrısı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gazze için yaptığı açıklamada, "İlgili devletleri ve uluslararası teşkilatları kısa vadeli, dar çıkar hesaplarından bir süre için sıyrılmaya, diplomasiyi, diyalogu ve siya...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gazze için yaptığı açıklamada, "İlgili devletleri ve uluslararası teşkilatları kısa vadeli, dar çıkar hesaplarından bir süre için sıyrılmaya, diplomasiyi, diyalogu ve siyasi mekanizmaları, gecikmeksizin ve samimiyetle, herkes için barış ve güvenlik yolunda harekete geçirmeye davet ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gazze kurbanları için ilan edilen üç günlük “Milli Yas” nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

"Filistin Yönetiminin Gazze trajedisinin kurbanları için dün ilan ettiği üç günlük ’Milli Yas’a Türkiye, devleti ve halkıyla ortak olmaktadır. Bu vesileyle Filistin halkına bir kez daha başsağlığı, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, binlerce yaralıya acil şifa diliyorum" denilen açıklamada, "Filistin halkının, kadın ve çocuk gözetilmeden maruz kaldığı eziyet ve katliam, Türkiye ve dünya halklarının vicdanını derinden yaralamaya devam etmektedir. Temennimiz yaşanan acının bir an önce durması ve tekrarlanmamasıdır. Ancak, bugün yaşanan olaylar, şu gerçeği unutturmamalıdır: Filistin halkı altmış yılı aşkın bir süredir işgal ve baskı altındadır. Kurbanların sayısı onbinleri bulmuştur. İsrail Hükümetinin son saldırısı, geçmişteki birçok acımasız saldırının son halkasıdır. İsrail Hükümetinin sorumsuz ve umursamaz tutumu, ne yazık ki bu saldırının ilk olmadığı gibi, son da olmayabileceğini göstermektedir. Filistin halkının korunması ve özgürlüğü kalıcı biçimde sağlanmadıkça ve İsrail işgali geri dönülemez biçimde sona ermedikçe benzer insani trajedilerin yaşanmaya devam edeceği açıktır. Dolayısıyla, ilgili tarafları bir yandan Gazze’de acilen ateşkes sağlamaya çalışırken, diğer yandan kalıcı ve adil bir barış için yeniden ciddi ve kapsamlı bir girişim başlatmaya çağırıyorum. Aksi takdirde, bu gidişten herkes zarar görmeye devam edecektir. Hep söylediğim gibi, böyle bir gidişin kazananı olmayacaktır. Dünyada barış ve istikrar bundan etkilenmeye devam edecektir. Halklar arasındaki kin ve nefret tohumları büyüyecektir. İlgili devletleri ve uluslararası teşkilatları kısa vadeli, dar çıkar hesaplarından bir süre için sıyrılmaya, diplomasiyi, diyalogu ve siyasi mekanizmaları, gecikmeksizin ve samimiyetle, herkes için barış ve güvenlik yolunda harekete geçirmeye bir kez daha davet ediyorum" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.