Gülşehir’de Sarıkamış Şehitleri Anıldı

Gülşehir’de Sarıkamış Şehitleri Anıldı
Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde, 100 yıl önce yaşanan Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit olan 90 bin asker anıldı.

- Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde, 100 yıl önce yaşanan Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit olan 90 bin asker anıldı.

Sarıkamış Şehitlerini anmak üzere yaklaşık 200 kadar genç ilk olarak Gülşehir Ülkü Ocakları önünde toplandı. Buradan otobüslerle Hırka Dağı'na hareket eden gençler "Sarıkamış'ı Yaşamak ve Anlamak" adlı bir yürüyüş gerçekleştirdiler.

Gençler ellerindeki Türk bayrakları ve Türk Cumhuriyetlerinin bayraklarını dalgalandırarak ve kahramanlık marşları söyleyerek 5 Km'lik yürüyüşten sonra zirveye ulaştılar. Gülşehirli gençlere, burada Kurtuluş savaşının yokluk günlerinin aşı olan ‘Kavrulmuş Buğday ve Şekersiz Üzüm Hoşafı’ dağıtıldı.

Gülşehir Ülkü Ocakları Başkanı Yaşar Çevirme burada yaptığı konuşmada; “100 Yıl önce bugün, 22 Aralık 1914'te, bir ülküyü gerçekleştirmek için, kara inat yürüyen yiğit Anadolu insanları Allahu Ekber nidası ile Allahu Ekber Dağları'nda, Sarıkamış'ta -40 derecede, 1.5 metre karda, zemheri soğukta, ayaz gecelerde sessizce ölüme yürüdüler. Bir günlük aşları 'yağsız kavrulmuş buğday' en lüks içecekleri 'şekersiz üzüm hoşafı' idi. Kalplerindeki ulvi vatan sevgisiyle, topraktan önce kara gömüldüler. Şehit düşen askerler baharda karların erimesiyle bozkırın ortasında kardelen çiçekleri gibi açıyorlardı. Büyük Türkistan davasının yiğit evladı şehit Enver Bey ülkün ülkümüzdür, sen hayaller kurmaya devam et Enver Bey. Biz yine ölürüz Sarıkamış dağlarında” dedi.

Gülşehir Ülkü Ocakları tarafından organize edilen etkinliğe Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, Belediye Meclis Üyesi Av. Ertuğrul Erdem, Gülşehir MHP ilçe Başkanı Abdullah Ergen, İl Encümen üyesi Hilmi Ergene ve MHP Gülşehir yönetim kurulu üyeleri, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.