Gümrük Ve Ticaret Bakanlığından “Işid’e Silah Malzemeleri Akçakale’den” Haberine Yalanlama

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığından “Işid’e Silah Malzemeleri Akçakale’den” Haberine Yalanlama
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, bir gazetede “Şok Fotoğraflar, IŞİD’e Silah Malzemeleri Akçakale’den” başlıklarıyla yayınlanan haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan yap...

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, bir gazetede “Şok Fotoğraflar, IŞİD’e Silah Malzemeleri Akçakale’den” başlıklarıyla yayınlanan haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 1 Eylül 2015 tarihli bir gazetenin 1. , 12. ve 13. sayfalarında “Şok Fotoğraflar, IŞİD’e Silah Malzemeleri Akçakale’den” başlıklarıyla yayınladığı haber hatırlatılarak, “Haberde yer alan iddialar, ülkemizi yıpratma ve Bakanlığımızı töhmet altında bırakma amaçlı olup, kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Bilindiği üzere Suriye’de yaşanan karışıklıklar nedeniyle, 2012 yılı itibariyle Suriye’ye açılan tüm kapılarımızda verilen gümrük hizmetlerine sınırlamalar getirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Akçakale Gümrük Kapısı’nın 7 Ocak 2014 tarihinden bu yana güvenlik amacıyla araç giriş-çıkışına kapatıldığı belirtilerek 16 Haziran 2015 tarihinden sonra ise yolcu ve yolcu beraberi eşya çıkışına da tamamen kapatıldığı, söz konusu gümrük kapısında belirtilen tarihten bu yana her türlü araç ve yolcu giriş çıkışına izin verilmediği hatırlatıldı. Açıklamada, “Bu nedenle, haberde yer alan ve sevkiyatların 2 TIR ile 2 aydır devam ettiği ifadesi gerçeklerle kesinlikle bağdaşmamaktadır” denildi.

Açıklamada, yayınlanan görüntülerin bir kısmının, Suriyelilerin gıda ve barınma ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik malzemeler olduğunun anlaşıldığı belirtilerek, şöyle devam edildi:

“Diğer taraftan haberde DAİŞ terör örgütü görüntülerine yer verilerek algı operasyonları ile kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığı açıktır. Daha önceki tarihlerde de bazı basın yayın organlarında, ülkemiz sınır kapılarına ait olmayan fotoğraflar kullanılarak, gübre ve benzeri eşyaların DAİŞ’e gönderildiği ve bomba yapımında kullanıldığına dair benzer asılsız iddialar gündeme getirilmişti. Her seçim döneminde kargaşa ve kaos ortamı oluşturmaya dönük propaganda amaçlı benzer haberlerin bazı basın yayın organları eliyle gündeme taşındığı bilinmektedir. Ülkemizin yıllardır terör örgütlerine karşı vermiş olduğu etkin mücadele tüm dünya tarafından bilinirken, uluslararası güçlerle birlikte DAİŞ terör örgütüne karşı da mücadeleye katıldığımız gerçeği ortadayken böyle mesnetsiz iddiaların gündeme getirilmesinin maksatlı olduğu aşikardır.”

Terör örgütüne karşı mücadelenin kararlılıkla yürütüldüğü vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

“Savaştan etkilenmiş insanlara tamamıyla insani ihtiyaçlara yönelik malzemelerinin gönderildiği bir ortamda, DAİŞ terör örgütüne silah ve mühimmat yardımı yapıldığı iddiaları tamamıyla hayal mahsulüdür. Ülke, dil, din, ırk, mezhep farkı gözetmeksizin dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara kucak açan ülkemize karşı, belirli medya kuruluşları eliyle karalama kampanyaları yürütülmesi manidardır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla söz konusu haberde geçen gerçeğe aykırı ifadelerin düzeltilmesi hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.