Gümüşhane 55 Dakika Karanlığa Gömüldü

Gümüşhane 55 Dakika Karanlığa Gömüldü
Gümüşhane’de bugün akşam saatlerinde şehrin Kürtün ilçesi hariç tüm ilçe, belde ve köylerinde 55 dakikalık elektrik kesintisi yaşandı.

- Gümüşhane’de bugün akşam saatlerinde şehrin Kürtün ilçesi hariç tüm ilçe, belde ve köylerinde 55 dakikalık elektrik kesintisi yaşandı.

Edinilen bilgiye göre Trabzon’un Maçka ilçesinde bulunan Cevher Hidro Elektrik Santrali (HES) kesicisinin patlaması sonucu Gümüşhane’ye elektrik dağıtan Tekke köyündeki Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’ye (TEİAŞ) ait trafoda ki aynı cins gerilimlerin toplanıp dağıtıldığı ünitelerde (bara) kesinti yaşandı ve ilçelere giden bütün hatlar devre dışı kaldı.

Saat 22.10’da meydana gelen kesintiyle birlikte Gümüşhane kent merkezi, Kelkit, Köse, Şiran ve Torul ilçeleri ile bu ilçelere bağlı belde ve köylere 55 dakika boyunca elektrik verilemedi. Gümüşhane’de ki TEİAŞ ekiplerinin arıza nedeniyle Trabzon’dan destek istemesinin ardından ekip yolda iken Gümüşhane’de ki arıza giderilerek şehre yeniden elektrik verildi.

Öte yandan Kürtün ilçesine Giresun’un Doğankent ilçesinden elektrik beslenmesi yapıldığı ve bu nedenle ilçede herhangi bir kesinti yaşanmadığı öğrenildi.

Kesinti nedeniyle il genelinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı da edinilen bilgiler arasında.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.