Gümüşhane Ekim Ayında Da Rekor Yağış Aldı

Gümüşhane Ekim Ayında Da Rekor Yağış Aldı
Yaz boyunca kurak bir mevsim geçirmesine rağmen Eylül ayından başlayarak oldukça yağışlı günler geçiren Gümüşhane, Ekim ayında da ortalamanın üzerinde yağış aldı.

- Yaz boyunca kurak bir mevsim geçirmesine rağmen Eylül ayından başlayarak oldukça yağışlı günler geçiren Gümüşhane, Ekim ayında da ortalamanın üzerinde yağış aldı.

Gümüşhane Meteoroloji Müdür Vekili Rıdvan Yılmaz, Eylül ayında gerçekleşen yoğun yağışların ardından şehre Ekim ayında da rekor oranda yağış düştüğünü söyledi.

Yaptığı açıklamada Eylül ayında metrekareye 51,5 kilogram yağış düştüğünü hatırlatan Yılmaz, Ekim ayında da bu yağışların devamı sonucunda metrekareye 61,4 kilogram yağış düştüğünü ve bunun da uzun yıllar ortalamasının yüzde 36 oranında üzerinde olduğunu ifade etti.

Ekim ayının uzun yıllar ortama sıcaklığının 11,4 derece, ortalama yağışlı gün sayısının 9,1 ve aylık toplam yağış miktarı ortalamasının metrekareye 45,3 kilogram olduğunu hatırlatan Yılmaz, 2014 yılı Ekim ayında en düşük sıcaklığın 2,9, en yüksek sıcaklığın 25,4, ortalama sıcaklığın 14,4 derece, yağışlı gün sayısının 12 ve aylık yağış miktarı ortalamasının metrekareye 61,4 kilogram olarak gerçekleştiğini kaydetti.

Yaz aylarında Gümüşhane’nin ortalamanın çok altında yağış aldığını kaydeden Yılmaz, Eylül ve Ekim aylarındaki yağışlarla birlikte hem barajlardaki su seviyesinin arttığını hem de yer altı su kaynaklarının yeterince beslendiği sözlerine ekledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.