Gümüşhane İl Özel İdaresi Karla Mücadeleye Hazır

Gümüşhane İl Özel İdaresi Karla Mücadeleye Hazır
Gümüşhane İl Özel İdaresi, yaklaşan kış mevsimi öncesinde 24 iş makinesi ve personelden oluşan karla mücadele ekiplerini kurdu.

- Gümüşhane İl Özel İdaresi, yaklaşan kış mevsimi öncesinde 24 iş makinesi ve personelden oluşan karla mücadele ekiplerini kurdu.

İl genelinde toplam 322 köyde 4 bin 124 kilometrelik yol ağına sahip İl Özel İdaresi, kış sezonunda 2 bin 236 kilometrelik bölgede karla mücadele çalışması yapacak.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, toplam 19 greyder, 4 kar küreme makinesi ve 1 rotatifin karla mücadelede kullanılacağını, ayrıca acil durumlar için 2 greyderin sürekli hazırda bekletileceğini söyledi.

Toplam 24 kişiden oluşan karla mücadele ekiplerinin İlçe Özel İdare Bakım Evi Sorumluları, İlçe Özel İdare Müdürleri ve Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yönetiminde hizmet edeceğini belirten Akdoğan, önceki yıllarda olduğu gibi vatandaşların kar yağışı nedeniyle mağdur olmamaları için geceli gündüzlü çalışacak ekipler oluşturduklarını kaydetti.

Merkeze bağlı 9, Kelkit ilçesine bağlı 5, Kürtün’e bağlı 6 olmak üzere kış mevsiminde kimsenin yaşamadığı köy sayısının 20 olduğunu kaydeden Akdoğan, bununla birlikte Karayolları yol ağı üzerinde yer alan 22 köy bulunduğunu belirterek, acil durumlar dışında kurum olarak il genelinde 280 köy ve 2 bin 236 kilometrelik yol ağında karla mücadele çalışması yapacaklarını dile getirdi.

Merkez’de 8, Kelkit’te 4, Köse’de 1, Kürtün’de 3, Şiran’da 5 ve Torul’da 3 iş makinesiyle karla mücadele yapacaklarını belirten Akdoğan, bütün araçlarının bakımlarının yapıldığını ve Meteoroloji’den yapılan uyarılara göre hafta sonu için hazır halde beklettiklerini de sözlerine ekledi.

Akdoğan ayrıca, karla mücadele çalışmalarında önceliklerinin acil vakalar, diyaliz hastaları ve taşımalı eğitim yapılan köyler olduğunu da hatırlatarak, hem diyaliz hastalarının hem de taşımalı köy okullarının listelerinin kurumlardan temin edilerek, İlçe Özel İdareleri ve ilgili birimlere gönderildiğini söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.