Gümüşhane’de Kahramanlık Konulu Şiir Ve Türkü Dinletisi Düzenlendi

Gümüşhane’de Kahramanlık Konulu Şiir Ve Türkü Dinletisi Düzenlendi
Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve kent merkezinde bulunan 11 lisenin tamamının öğrencileri tarafından hazırlanan şiir ve türkü dinletisinin ikincisi ‘kahramanlık’ temasıyl...

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve kent merkezinde bulunan 11 lisenin tamamının öğrencileri tarafından hazırlanan şiir ve türkü dinletisinin ikincisi ‘kahramanlık’ temasıyla gerçekleştirdi.

Ali Fuat Kadirbeoğlu Anadolu Lisesi ve Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi’nin koordinasyonunda icra edilen program Gümüşhane Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

İlki geçtiğimiz ay ‘sevgi’ temasıyla yapılan, Nisan ayında da ‘çocuk’ temasıyla gerçekleştirilecek olan ve Gümüşhane’de bir ilk olma özelliği taşıyan programın sunuculuğunu Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden Neslihan Koç ve Alperen İlhan yaptı.

Kent merkezindeki liselerde eğitim gören öğrenciler tarafından seslendirilen şiir ve türkülerle yaklaşık 2 saat süren programda öğrenciler salonu dolduran izleyicilere duygulu anlar yaşattı.

Gitarda Gürkan Gürses, Bağlamada Oytun Eleman, Oğuzhan Çakır ve Kemanda Mehmet Ali Erden’in eşliğinde Türk milletinin onurlu mücadelesinin destanlaşan öyküsünü Türk edebiyatında yer edinmiş seçkin şiirlerle anlatan öğrenciler, dünyanın en zengin kültürel yapısına sahip olan Anadolu’nun çeşitli bölgelerinden de kahramanlık içeren türküleri profesyonelce okudu.

Program sonrasında İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Müdür Yardımcıları Mesut Olgun ve İbrahim Taş ve diğer yetkililer programı düzenleyen öğretmenlere teşekkür ederek, programda sahne alan öğrencileri tebrik etti.

GÜMÜŞHANE TİCARET İL MÜDÜRÜ MÜRSEL YAŞAR, 2014 YILINDA GÜMÜŞHANE İL TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE, 10 BİN 567 KİŞİNİN BAŞVURDUĞUNU, HEYETİN 8 BİN 956 ŞİKAYETİ TÜKETİCİ LEHİNE KARAR BAĞLADIĞINI SÖYLEDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.