Gümüşhane’de Şenlikler İptal Ediliyor

Gümüşhane’de Şenlikler İptal Ediliyor
İsrail’in Gazze halkına uyguladığı katliam nedeniyle Türkiye’de üç günlük ulusal yas ilan edilmesinin ardından yüzlerce yayla şenliğine ev sahipliği yapacak olan Gümüşhane’de şenlikler birer birer iptal edilmeye başlandı.

- İsrail’in Gazze halkına uyguladığı katliam nedeniyle Türkiye’de üç günlük ulusal yas ilan edilmesinin ardından yüzlerce yayla şenliğine ev sahipliği yapacak olan Gümüşhane’de şenlikler birer birer iptal edilmeye başlandı.

Ramazan Bayramının ardından yapılması planlanan çok sayıda yayla şenliği ve festival ülkenin genel durumu dikkate alınarak iptal edilirken, yüzyıllardır yapılagelen yayla şenliklerinde ise yalnızca müzik ve eğlence kısımları iptal edildi.

1-3 Ağustos tarihleri arasında yapılması planlanan 5. Şiran Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivali’nin iptal edildiğini duyuran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, bir süredir İsrail devletinin Filistin halkına uygulanan hava, kara, deniz harekatı ve tecrit uygulamasıyla yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybettiğini, binlercesinin de yaralandığını hatırlattı.

Kardeşinin derdiyle dertlenmek ve acısını paylaşmanın hem inancın hem de törelerin bir gereği olduğunu kaydeden Altıparmak, “Filistinli kardeşlerimizin çektiği acılar karşısında zalime tepkimizi koymak; mazluma ise destek vermek bizim en öncelikli vazifelerimizdendir. Şiran Belediye Başkanlığı ve Festival Komitesi olarak kardeşlerimizin acılarını paylaştığımızı göstermek adına, 1-3 Ağustos 2014 tarihleri arasında düzenlemeyi planladığımız Şiran 5.Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivalini iptal etmiş bulunmaktayız. Hemşehrilerimizin bu kararı anlayışla karşılayacakları noktasında şüphemiz bulunmamaktadır.” dedi.

Birleşen Altın Köyler Derneği Başkanı Engin Çelik ise 29 Temmuz Salı günü gerçekleştirecekleri Ulukale Yayla Şenliğinin tamamen iptal edildiğini, bunun yerine 31 Temmuz günü Atatürk Kültür Merkezinde saat 20.30’da Gazze için mevlid-i şerif okutacaklarını söyledi.

Çelik, “Şenliğimize katılacak dostlarımızın hassasiyetimizi anlayışla karşılayacağını ümit ediyor, herkese organizasyon komitesi adına saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.